Antena 3 CNN Actualitate Justiție Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, audiat la DNA ca martor

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, audiat la DNA ca martor

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, audiat la DNA ca martor
11 Iul 2016   •   10:32

Mitropolitul Ardealului, Laureţiu Streza, a venit, luni, la DNA, fiind citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului, ancheta vizând profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea, scrie news.ro.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, i-a coordonat lui Gigi Becali una dintre cărțile pe care patronul Stelei le-a scris în închisoare, informează Republica.ro. Este vorba de „Iubirea milostivă și mântuitoare”, lucrare tipărită la Editura Saeculum, în 2014.

Gigi Becali a scris cinci cărți pe perioada de încarcerare pentru care a primit o reducere a pedepsei de cinci luni. „Lucrările științifice” scrise de deținuți în pușcării sunt o modalitate prin care aceștia încearcă să își grăbească liberarea condiționată. Potrivit legii, publicarea unei cărți cu valoare științifică poate să scadă 30 de zile de închisoare din termenul unui deținut.   

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close