Antena 3 CNN Actualitate Ariana Dudună, dezvăluiri de la întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni: "Mi-e greu să cred în acorduri politice"

Ariana Dudună, dezvăluiri de la întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni: "Mi-e greu să cred în acorduri politice"

Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, a participat, ieri, la discuţiile pe care sindicaliştii din Educaţie le-au purtat cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

de Cătălina Buzoianu    |    31 Mai 2023   •   11:50

Ariana a explicat, în direct la Antena 3 CNN, că problema salariilor profesorilor îi afectează şi pe elevi pentru că nu pot avea o educaţie de calitate dacă învăţământul este subfinanţat.

"Am ales astăzi să fim alături de cadrele didactice pentru că sunt profesorii noştri, îi iubim şi credem că au dreptul la un trai decent. Această problemă a salariilor ne afectează şi pe noi pentru că nu putem avea o educaţie de calitate dacă ea este subfinanţată. Ne iubim profesorii şi pentru a avea profesori de calitate avem nevoie de creşteri în salarii", a declarat Ariana Dudună.

Citeşte şi: Profesorii au refuzat din nou oferta guvernanților! Greva continuă pe termen nelimitat: ”Noi nu cedăm!”

Totodată, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa a explicat că în rândul elevilor există o teamă din cauza examenelor.

"Într-adevăr, există o anumită frică referitoare la examene, iar această frică este normală. E normal să fim stresaţi. Sunt nişte situaţii incerte", a mai precizat Ariana Dudună.

Despre întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, Ariana a spus că sindicaliştii din Educaţie şi preşedintele au încercat, ieri, să ajungă la un acord politic.

"Îmi e dificil să vorbesc despre o impresie. Ieri s-a discutat, în mare, doar de un acord politic girat de preşedinte şi trebuie să spun că mi-e greu să cred în acorduri politice. Îmi e greu să cred în legi pentru că le-am văzut încălcate, dar să cred în acorduri. Cred în ceea ce văd în mână şi până când profesorii nu vor avea acea creştere salarială în mână, o să îmi fie greu să cred orice promisiune a oricui. Eu nu pot să cred. După atâtea tăieri câte am văzut, nu pot să cred în promisiunea nimănui până nu o văd", a mai dezvăluit Ariana Dudună.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close