Antena 3 CNN Actualitate "Armata nu este suficient de atractivă pe piaţa forţei de muncă iar dotările îmbătrânite". Vezi cine spune asta

"Armata nu este suficient de atractivă pe piaţa forţei de muncă iar dotările îmbătrânite". Vezi cine spune asta

"Armata nu este suficient de atractivă pe piaţa forţei de muncă iar dotările îmbătrânite". Vezi cine spune asta
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iun 2012   •   08:53

Armata română nu este "suficient de atractivă" pe piaţa forţei de muncă, iar dotările Armatei sunt "în mod cert îmbătrânite", a declarat, luni, la Breaza, în judeţul Prahova, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, unde a participat la aniversarea a o sută de ani de la înfiinţarea Colegiului Militar "Dimitrie Cantemir", informează Mediafax.

Ministrul Dobriţoiu a afirmat că, în acest moment, domeniul militar nu este "suficient de atractiv" pe piaţa forţei de muncă din România şi că nu toţi tinerii care absolvă licee militare rămân în sistem.

"Armata nu este suficient de atractivă pe piaţa forţei de muncă. Acum depinde şi de opţiunile fiecărui tânăr sau de orientările familiei. Dacă familia doreşte să-şi trimită copiii aici (la Liceul militar, pe care ministrul l-a absovit - n.r.) în aşa fel încât să aibă certitudinea că vor fi formaţi ca tineri integri şi stabili pe parcursul vieţii şi orientaţi către valori, atunci ar fi bine să o facă. Asta nu înseamnă că, odată absolvind liceul militar, destinul lor se leagă absolut de armată. Au posibilitatea să opteze şi pentru altceva", a spus Dobriţoiu.

Ministrul Apărării Naţionale a apreciat că dotările de care dispune Armata română sunt "în mod cert, îmbătrânite" şi că ministerul are în vedere "îmbunătăţirea dotărilor", inclusiv în această perioadă de austeritate economică.

"Inclusiv în această perioadă de austeritate economică intenţia noastră este să facem o analiză a patrimoniului Armatei la masa Guvernului, încercând ca să găsim soluţii pentru infrastructura în exces în aşa fel încât să producă resurse, resurse care pot fi folosite pentru îmbunătăţirea dotărilor" a mai spus Dobriţoiu.

Întrebat de câte avioane MIG 21 Lancer dispune, în prezent, Armata română şi câte dintre acestea sunt încă funcţionale, ministrul a răspuns că la acest moment în dotarea armatei sunt aproximativ 30 - 35 de astfel de aparate de zbor, dar că acestea "se apropie de sfârşitul ciclului lor de viaţă" şi că în anul 2014 "toate vor fi obiecte de muzeu".

Acesta a adăugat că pentru anul în curs bugetul alocat învăţământului militar este unul "puternic dezechilibrat", dar că ministerul de resort intenţionează să lanseze programe care să îmbunătăţească condiţiile de muncă din unităţile militare şi calitatea echipamentelor.


×
Subiecte în articol: prahova Corneliu Dobritoiu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close