Antena 3 CNN Actualitate Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, urmăriţi penal de DIICOT sub control judiciar

Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, urmăriţi penal de DIICOT sub control judiciar

Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, urmăriţi penal de DIICOT sub control judiciar
Sursa foto: Foto: GSP
07 Iun 2016   •   16:30

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au dispus marţi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Arpad Paszkany, acţionar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, şi Iuliu Mureşan, preşedintele clubului, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, toate în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis marţi AGERPRES, faţă de cei doi a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Procurorii susţin că, în perioada 2008 - 2013, persoane din cadrul societăţii comerciale care deţine clubul de fotbal CFR Cluj 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a banilor clubului, şi-au însuşit suma totală de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA.

Iuliu Mureşan a avut calitatea de administrator al clubului, iar faptele reţinute în sarcina acestuia l-au avut ca principal beneficiar pe Arpad Paszkany, susţin procurorii.

Conform DIICOT, activitatea infracţională a fost săvârşită prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seychelles), controlate faptic de Arpad Paszkany.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv, cu privire la care există suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei) ori care au executat debite faţă de clubul CFR Cluj provenind din cesiuni de creanţă suspecte.

Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.

Totodată, s-a reţinut că membrii grupului au evidenţiat în actele contabile ale SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale ori au evidenţiat operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de aproximativ 10 milioane de euro.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close