Antena 3 CNN Actualitate A murit artista plastică Doina Botez la vârsta de 72 de ani

A murit artista plastică Doina Botez la vârsta de 72 de ani

Artista plastică Doina Botez, cu o bogată activitate profesională internațională, a murit la vârsta de 72 de ani.

A murit artista plastică Doina Botez la vârsta de 72 de ani
Sursa foto: Facebook/Ministerul Culturii - doinabotez.eu
de Alexandra Cojoianu    |    28 Feb 2023   •   09:28

Anunțul a fost făcut pe pagina pe pagina de Facebook a Academia di Romania in Roma.

De asemenea, și Ministerul Culturii a transmis un mesaj pe pagina oficială de Facebook în care își ia rămas bun de la artistă.

Născută în București, în 1951, Doina Botez a absolvit Facultatea de Arte Plastice în 1975, cu bursa de merit “Ion Andreescu” câștigată în 1974, la Institutul Universitar “Nicolae Grigorescu” din București.

Absolventă, în 1975, a Universitatății Naționale de Arte București, pe atunci Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, artista plastică Doina Botez a vernisat în numeroase spații publice și private din România, dar mai ales din străinătate și a câștigat inimile iubitorilor de artă de pretutindeni.

Citește și: Cine a fost prima soţie a lui Mihai Şora. Mariana a murit în 2011 | Cei doi au fost căsătoriți timp de 72 de ani

S-a dedicat ilustrării cărților, în special a celor pentru copii, precum și picturii și graficii, devenind totodată scenografă pentru studioul de desene animate Animafilm.

În 2009, a prezentat la Roma, în prestigioasa Sală a Coloanelor din Muzeul Național Castel Sant'Angelo, o expoziție personală de grafică și pictură.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Ministerului Culturii și a explorat tema metamorfozei ca instrument de analiză și introspecție a ființei umane, temă de cercetare dezvoltată de artistă în ultimul timp.

Lucrările ei, pentru care îi mulțumim, pot fi admirate în colecții private sau publice din România, dar și din numeroase alte țări precum Italia, Franța, Marea Britanie, Germania, Brazilia, plus multe alte țări.

„Doina Botez a zburat acum mai sus, în timp ce noi rămânem aici, jos, spectatori muți ai zborului ei, păstrători ai memoriei și plini de căldura și liniile fermecătoare ale tablourilor ei”, se spune în mesajul postat pe pagina Academia di Romania in Roma.

×
Subiecte în articol: Doina Botez a murit
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close