Antena 3 CNN Actualitate Aşa ceva nu a existat în România - Părerea legistului după autopsia femeii înjunghiate de peste 170 de ori

Aşa ceva nu a existat în România - Părerea legistului după autopsia femeii înjunghiate de peste 170 de ori

Aşa ceva nu a existat în România - Părerea legistului după autopsia femeii înjunghiate de peste 170 de ori
Sursa foto: Foto: jhandersen.photoshelter.com
02 Iun 2012   •   18:29
Învăţătoarea din Curtea de Argeş, acuzată că şi-a ucis mama în vârstă de 77 de ani, şi-a recunoscut fapta, au declarat, sâmbătă, anchetatorii. Medicii legişti au stabilit că bătrâna avea pe corp peste 170 de lovituri de cuţit, dintre care 33 penetrante în cavitatea toracică, făcute cu două "obiecte tăietoare".
   
"Autopsia medico-legală efectuată victimei de la Curtea de Argeş a pus în evidenţă câteva elemente deosebit de importante, particulare şi inedite. În primul rând, pe corpul victimei au fost evidenţiate peste 170 de leziuni traumatice care au fost produse cu cuţitul. Dintre acestea, 153 erau plăgi. Din cele 153 de plăgi de pe tegument, 33 erau penetrante în cavitatea toracică şi aveau corespondent ca leziuni în organele viscerale. Ca inedit pot să vă spun că foarte, foarte greu şi mi-a luat foarte mult timp, mi-a trebuit ca să evidenţiem felul şi natura şi dimensiunile acestor leziuni traumatice. Aşa ceva cred că în România nu a existat şi vă spun cu precizie şi este foarte posibil să fim în acest top nefericit în plan internaţional", a declarat şeful Serviciului Medico-Legal Argeş. dr. Dan Manu, citat de Mediafax.
   
Potrivit sursei citate, o altă situaţie "cu totul particulară şi inedită" a fost că fiica femeii ucise, principalul suspect, a folosit două obiecte tăietoare, înţepătoare, primului folosit rupându-i-se vârful, cel mai probabil, în coastele hemitoracelui stâng.
   
"După care a continuat această sarabandă a traumatismelor, a agresiunii, cu cel de-al doilea cuţit. Ca şi medic legist, ca şi om, sunt foarte curios să văd într-un interval foarte scurt de timp, că sigur se va dispune, în situaţia dată, o expertiză medicală psihiatrică asupra autoarei, privind eventualele tulburări psihice cu consecinţe asupra discernământului persoanei respective acuzată de omor. Sunt foarte curios, spun, să văd dacă suferă, dacă a suferit de anumite afecţiuni psihice şi starea discernământului este normală sau diminuată. Spun acest lucru pentru că este cadru didactic, a instruit în activitatea sa didactică generaţii de copii şi s-ar putea, din nefericire, Argeş să dea un semn de alarmă, un semnal puternic în România, că în anumite servicii, în anumite sectoare de activitate, este absolut nevoie, ca şi în medicină, ca şi în învăţământ, ca şi în alte domenii în relaţii umane directe cu atât mai mult atunci când lucrezi  cu copiii, periodic, să se evalueze starea psihică a persoanei, a profesionistului", a mai declarat şeful Serviciului Medico-Legal Argeş, dr Dan Manu.
   
Potrivit anchetatorilor, armele crimei au fost identificate, iar femeia a recunoscut crima.
  

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close