Antena 3 CNN Actualitate Aşa ceva nu s-a mai întâmplat de 20 de ani! Iarna s-a întors în România

Aşa ceva nu s-a mai întâmplat de 20 de ani! Iarna s-a întors în România

Aşa ceva nu s-a mai întâmplat de 20 de ani! Iarna s-a întors în România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Apr 2017   •   12:55

Iarna s-a întors în România. Deşi calendaristic suntem în mijlocul primăverii, un cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol a intrat în vigoare miercuri dimineaţă la ora 9:00.

Codul afectează zonele de munte din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Argeş.

O perioadă similară, cu temperaturi extrem de mici şi ninsori în mijlocul primăverii, a mai fost în 1996.

Răcirea severă a vremii din aceste zile ar putea afecta atât culturile agricole cât şi recolta de fructe din acest an. Cea mai expusă în acest moment este rapiţa care se află în faza de înflorire dar şi pomii fructiferi.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, spune însă că dimensiunea pagubelor va putea fi evaluată abia după ce acest episod de vreme rea va trece.

RADET a repornit sistemul de încălzire după mai multe nopţi consecutive în care temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius.

Bucureştenii au fost consultaţi dacă vor să aibă din nou caloriferele calde şi decizia este de repornire a sistemelor. Oficialii regiei avertizează că nu pot livra încă agent termic la capacitate maximă, pentru că întregul sistem a fost oprit complet după lunile de iarnă.

RADET estimează că va dura o săptămână până când caloriferele vor fi suficient de calde ca să ofere confort termic în locuinţe.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close