Antena 3 CNN Actualitate Noi ipoteze în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Cine ar fi pus explozibilul în mașină

Noi ipoteze în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Cine ar fi pus explozibilul în mașină

La aproape trei ani de la asasinatul cu bombă care a şocat o ţară întreagă, ancheta este departe de a se finaliza. Potrivit unor surse, după ce au analizat explozibilul pus în maşina afaceristului ucis la Arad, anchetatorii au stabilit că asasinii ar putea avea pregătire militară.

de Georgiana Murgilă    |    14 Mar 2024   •   11:35

La trei ani de la asasinatul cu bombă de la Arad, anchetatorii nu au reușit încă să facă un cerc clar de suspecți. În acest caz au fost audiate aproximativ 400 de persoane și au fost făcute mai multe percheziții.

De asemenea, s-a analizat tipul de explozibil folosit cu care a fost detonată mașina lui Ioan Crișan, iar anchetatorii au stabilit că asasinii ar putea avea pregătire militară. Ar exista colaborări cu persoane din Serbia sau Ucraina pentru că se bănuiește că din aceste țări ar fi putut să vină cei care au pus în practică planul de ucidere a lui Ioan Crișan.

Când vine vorba despre cine a comandat acest asasinat, anchetatorii merg pe mai multe ipoteze, respectiv ipoteza unei rețele de trafic de droguri în care ar fi fost implicat afaceristul ucis sau ipoteza unei cămătării, respectiv afaceristul să fi dat bani cu camătă unei persoane, iar aceasta să se fi răzbunat din cauza dobânzilor.

Deocamdată este vorba doar despre ipoteze. Procurorii speră ca până la finalul acestui an să îi prindă pe vinovați.

"Este un dosar foarte complicat de soluționat din cauza timpului care s-a scurs de la momentul înregistrării lui. În acest dosar se lucrează constant. Au fost verificate toate pistele posibile.

A fost audiat un număr uriaș de martori. S-au făcut expertize multiple pentru a stabili în primul rând compoziția explozibilului care a stat la baza detonării acelei mașini, pentru a încerca pe această pistă să identificăm ulterior alte posibilități de investigație. Nu este nici o pistă, în momentul de față, care este lăsată în afară. Sper ca în perioada următoare să ajungem și la un prim cerc de suspecți cert pe care ulterior să ne putem axa mult mai concret investigațiile", a declarat Alex Florența, procuror general.

×
Subiecte în articol: asasinat bombă Arad
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close