Antena 3 CNN Actualitate Asia, lovită de dezastre. Peste 170 de morţi în urma inundaţiilor din India

Asia, lovită de dezastre. Peste 170 de morţi în urma inundaţiilor din India

Asia, lovită de dezastre. Peste 170 de morţi în urma inundaţiilor din India
Sursa foto: Inundatii India
04 Oct 2009   •   10:01

După cutremurele şi cicloanele din ultimele zile, Asia este lovită de o nouă catastrofă. Peste 170 de oameni au murit în inundaţiile din sudul Indiei, fără precedent de câteva decenii. În acest timp, un nou taifun a străbătut arhipelagul Filipinelor iar în Indonezia, bilanţul recentului seism ia proporţii dramatice.

Deşi anotimpul musonilor s-a încheiat, un neobişnuit fenomen meteo a adus, în sudul Indiei, un potop nemaiîntâlnit din 1972. Sute de mii de oameni au fost evacuaţi de armată dar, cu toate acestea, numărul victimelor creşte pe zi ce trece.

Bilanţul final va fi cunoscut doar după ce se va putea ajunge în sate şi regiuni total izolate, în prezent, de restul lumii. Apele au înghiţit chiar şi autostrada dintre două cunoscute centre ale înaltei tehnologii - Haiderabad şi Bangalore.

În Filipine, taifunul Parma a cruţat zonele dens populate şi a lovit în plin doar nordul insulei Luzon, unde localităţile sunt mai rare. Totuşi, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa iar două provincii au avut de înfruntat ploi torenţiale şi rafale de vânt de până la 175 kilometri pe oră. Pagubele materiale sunt considerabile, dar nici pe departe atât de grave ca dezastrul lăsat în urmă de taifunul Ketsama, care a făcut aproape 300 de victime săptămâna trecută.

Indonezienii se aşteaptă ca bilanţul cutremurului din Sumatra să crească, după ce s-a aflat că patru sate au fost pur şi simplu nimicite de masive alunecări de teren. Echipele care au survolat regiunea nu au mai găsit nicio urmă a satelor. Se pare că valurile de pământ şi stânci au înghiţit o întreagă petrecere de nuntă cu sute de invitaţi.

Veşti triste şi din oraşe: salvatorii nu mai au aproape nicio speranţă să găsească supravieţuitori sub dărâmăturile clădirilor prăbuşite. Deşi, pe telefoanele mobile, s-au primit apeluri disperate de la oameni îngropaţi în ruine, salvatorii se tem că nu-i vor mai găsi în viaţă când vor reuşi să ajungă la ei. Se estimează că bilanţul definitiv al seismului ar putea atinge 4 ? 5.000 de victime.

Antena 3

×
Subiecte în articol: cutremur Indonezia
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close