Antena 3 Actualitate Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România: "Am rămas însărcinată la câteva zile de la prima doză"

Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România: "Am rămas însărcinată la câteva zile de la prima doză"

de Silvia Preda    |    02 Ian 2022   •   20:22
Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România: "Am rămas însărcinată la câteva zile de la prima doză"
Sursa foto: colaj Gândul (ROVaccinare și arhiva personală)

Asistenta medicală Mihaela Anghel a fost prima persoană care s-a vaccinat în România. Acum, la un an de la momentul imunizării cu prima doză, tânăra mărturisește că la câteva zile după prima doză a aflat că este însărcinată.

"Chiar dacă pandemia ne-a afectat stilul de viață pe care îl aveam, pentru mine anul acesta a fost mai mult decât perfect. La puțin timp după doza de rapel, am aflat că sunt însărcinată. Se pare că sarcina a apărut la câteva zile de la prima doza sau chiar înainte… nu se știe sigur.

Vaccinul m-a protejat atât pe mine, cât și bebelușul, care în urma vaccinului are anticorpi”, a spus Mihaela Anghel, într-un interviu pentru Gândul.

Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Mihaela Anghel: "Susțin vaccinarea, atât în sarcină, cât și în alăptare"

Ea recomandă tuturor vaccinarea anti-COVID, chiar și femeilor însărcinate.

"Susțin vaccinarea, atât în sarcină, cât și în alăptare, este recomandat de medici și nu face nimic rău bebelușului, din contră, îl ajută să se imunizeze. Încă nu am făcut și a treia doza, dar urmează.

Din fericire, toți membrii familiei sunt imunizați și nu au avut contact cu virusul", mai spune Mihaela.

×
Subiecte în articol: Mihaela Anghel vaccin insarcinata
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close