Antena 3 CNN Actualitate O asistentă aflată în timpul liber a sărit în ajutorul victimelor cumplitului accident din Corbu: "Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă"

O asistentă aflată în timpul liber a sărit în ajutorul victimelor cumplitului accident din Corbu: "Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă"

O asistentă aflată în timpul liber, care locuieşte în apropiere de locul în care s-a produs cumplitul accident cu doi morţi din Corbu, a sărit în ajutorul victimelor după ce a auzit bubuitura puternică produsă în urma impactului.

O asistentă aflată în timpul liber a sărit în ajutorul victimelor cumplitului accident din Corbu: "Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă"
Sursa foto: Antena 3 | Facebook
de Alin Tarnovschi    |    02 Sep 2022   •   11:47

Nenorocirea s-a întâmplat, astăzi, în jurul orei 08.30, la intersecţia dintre DJ 226 şi strada Morii din comuna Corbu, după ce o şoferiţă aflată la volanul unui Mercedes nu a oprit la indicatorul STOP şi a intrat în plin într-o altă maşină.

Impactul a fost unul extrem de puternic, iar bubuitura a răsunat în toată zona. Sabina, o asistentă medicală aflată în timpul liber, a auzit zgomotul puternic şi a ieşit din casă pentru a afla ce s-a întâmplat. În acel moment a observat dimensiunea dezastrului.

În Dusterul răsturnat se aflau doi bărbaţi, şoferul de 66 de ani şi un pasager de 44 de ani, precum şi un adolescent în vârstă de 15 ani, grav rănit. Cei doi bărbaţi erau în stop cardio-respirator, iar împreună cu paramedicii SMURD care au ajuns în scurt timp la locul tragediei, asistenta le-a acordat primul-ajutor.

Motto-ul salvatorilor, "Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă", i-a rămas întipărit în minte, motiv pentru care nu a putut sta deoparte şi a încercat, alături de asistenţii şi paramedicii SMURD, să salveze viaţa celor doi bărbaţi.

Din nefericire, după zeci de minute de manevre de resuscitare, medicii Serviciului de Ambulanţă, sosiţi între timp la locul accidentului, au fost nevoiţi să declare decesul ambilor bărbaţi răniţi în accident.

La spital au ajuns însă adolescentul de 15 ani din Duster, precum şi şoferiţa care a provocat cumplitul accident din Corbu.

Tragedia a fost filmată de o cameră de supraveghere montată în zonă. Pe imagini se poate observa cum autoturismul marca Mercedes nu opreşte la STOP în momentul în care ajunge în intersecţie şi intră în plin în Duster.

"Astăzi, în jurul orei 8:30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DJ 226, în localitatea Corbu.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între 2 autoturisme, conduse de o femeie de 42 de ani, respectiv un bărbat, de 66 de ani.

În urma impactului, a rezultat decesul la fața locului a conducătorului auto, a pasagerului din față de 44 de ani și rănirea gravă a pasagerului din spate de 15 ani, toți din cel de-al doilea autoturism.

Totodată a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto din primul autoturism. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală", se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa.

×
Subiecte în articol: accident Corbu Constanța
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close