Antena 3 CNN Actualitate Reacţia Federaţiei Părinţilor în ancheta drogurilor din şcoli: "Solicităm măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri"

Reacţia Federaţiei Părinţilor în ancheta drogurilor din şcoli: "Solicităm măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri"

Federaţia Naţională a Părinţilor a reacţionat în cazul anchetei traficului de droguri în şcolile din București. Aceasta solicită măsuri urgente pentru combaterea traficului şi consumului de droguri în rândul tinerilor.

Reacţia Federaţiei Părinţilor în ancheta drogurilor din şcoli: "Solicităm măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri"
Sursa foto: DIICOT
de Ioana Mircea    |    22 Mar 2023   •   10:30

FNAP a reacţionat în cazul traficului de droguri din şcoli. Federaţia solicită Agenţiei Naţionale Antidrog să îşi schimbe strategia de comunicare în campaniile de prevenire a consumului de droguri.

"Federaţia Naţională a Părinţilor – EDUPART, solicită măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor. Considerăm că este necesar ca Ministerul Afacerilor Interne și Agenția Națională Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere, astfel încât acțiunile întreprinse în acest scop să fie vizibile și să aibă efectul scontat, a transmis biroul de comunicare", se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Vindeau droguri în școlile din București! 20 de persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc

Totodată, Federaţia susţine că pentru a combate această acţiune este nevoie de implicarea întregii societăţii.

"Consumul de droguri a luat o amploare alarmantă, vârsta consumatorilor scăzând foarte mult în ultimii ani, concomitent cu creșterea numărului acestora din rândul adolescenților, iar pentru combaterea acestui fenomen este nevoie de eforturi concertate din partea întregii societăți.

Autoritățile locale și naționale cu atribuții de prevenție și supraveghere pentru consumul și traficul de droguri trebuie să conștientizeze amploarea fenomenului, gravitatea situației în care s-a ajuns și să întreprindă măsuri imediate", se mai arată în comunicatul emis de FNAP.

 

×
Subiecte în articol: droguri
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close