Antena 3 CNN Actualitate Atenţie, şoferi! Metoda prin care hoții vă pot lasa în 20 de secunde fără maşină, cu un simplu dispozitiv disponibil online

Atenţie, şoferi! Metoda prin care hoții vă pot lasa în 20 de secunde fără maşină, cu un simplu dispozitiv disponibil online

Hoţii au pus ochii pe anumite autoturisme moderne pe care le pot fura în mai puţin de 20 de secunde folosind un dispozitiv accesibil online.

Atenţie, şoferi! Metoda prin care hoții vă pot lasa în 20 de secunde fără maşină, cu un simplu dispozitiv disponibil online
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2024   •   20:48

În ciuda avertismentelor emise de industria auto o categorie de autoturisme moderne a devenit în ultima perioadă o pradă ușoară pentru escrocii care s-au specializat şi în domeniul IT.

Astfel din cauza securității inadecvate, furturile de maşini au atins un nivel record în ultimul deceniu mai ales în Regatul Unit.

Este vorba despre autovehiculele fără cheie, acolo unde hoţii au găsit o metodă ingenioasă pentru a le submina software-ul în câteva zeci de secunde cu un dispozitiv cumpărat online. 

Vorbim despre un dispozitiv disimulat ca o consolă de jocuri - cunoscut sub numele de "emulator", în valoare de 6.000 de euro în mediul online care le permite hoţilor să spargă sistemul computerizat al unui vehicul și să programeze o nouă cheie. Cele mai vizate autoturisme sunt cele din modelele Hyundai și Kia.

Confruntați cu această problemă aflată în continuă expansiune, Societatea Producătorilor și Comercianților Auto (SMMT) neagă faptul că industria auto a eșuat în ceea ce privește securitatea, dar spune că a fost implicată într-o "luptă" cu infractorii.

În acest context, producătorii continuă să îmbunătățească sistemele de securitate pentru că inovația tehnologică în sine nu poate preveni toate furturile.

"De aceea, sectorul lucrează în strânsă colaborare cu poliția, industria asigurărilor și alți factori de securitate", spune un expert în domeniu, potrivit adevărul.ro

În paralel autorităţile, mai ales cele din Regatul Unit, fac eforturi pentru a stopa acest fenomen al furturilor de maşini care a contribuit la prețuri record pentru asigurările auto.

În Marea Britanie, de pildă, asigurarea pentru astfel de mașini depășește 2.000 de lire pe an.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: şoferi autoturisme hoti de masini
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close