Antena 3 CNN Economic Auto Metode ingenioase pe care le folosesc hoții de mașini. Ce trebuie să verifice șoferii înainte de a se urca la volan

Metode ingenioase pe care le folosesc hoții de mașini. Ce trebuie să verifice șoferii înainte de a se urca la volan

Furtul de mașini este o infracțiune care afectează mulți șoferi în întreaga lume. Hoții de mașini dezvoltă constant metode noi și sofisticate pentru a-și atinge obiectivele.

Metode ingenioase pe care le folosesc hoții de mașini. Ce trebuie să verifice șoferii înainte de a se urca la volan
Sursa foto: Getty Images I Witthaya Prasongsin
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2024   •   10:00

În acest articol, vom analiza cele mai folosite metode pentru a fura o mașină și vom oferi sfaturi despre cum vă puteți proteja vehiculul împotriva acestor infractori.

Una dintre metodele cele mai obișnuite este "metoda accidentul".

În mod surprinzător, această metodă a devenit foarte des folosită, chiar și în țările dezvoltate precum Franța, Anglia sau Germania. La urma urmei, hoții există peste tot.

Ce implică această metodă? Într-o situație obișnuită în trafic, precum atunci când ai nevoie să ieși la strada principală de pe una mai mică, un șofer îți poate face semn să treci în fața lui, dând dovadă de amabilitate.

Însă, în momentul în care tu avansezi, va intra în tine. După producerea accidentului, șoferul din fața ta are două metode prin care să te fure.

Prima: Dacă șoferul dorește să abordeze calea amabilității, îți va sugera să rezolvați prietenește problema, repede și simplu.

În timp ce el te ține de vorbă, discutând despre asigurări sau RCA, o altă persoană poate veni foarte ușor și să fure totul din mașina ta, care este în mod convenabil în afara câmpului tău vizual.

Chiar dacă te prinzi, mai devreme sau mai târziu, de ce ți s-a întâmplat, este imposibil să dovedești că cei doi indivizi aveau o legătură.

La urma urmei, se poate spune oricând că cel care a furat a profitat de neatenția ta de moment, iar cel care îți distrăgea atenția nu are nicio vină.

A doua: hoțul va nega faptul că a fost de acord să te lase să treci în fața lui

Dacă reușește să te convingă să accepți că a fost vina ta și ai înțeles greșit, el nu mai are foarte multe de făcut. Îți va propune, cel mai probabil, să rezolvați toată situația între voi și îți va cere o sumă de bani. Dacă omul este convingător, oricine poate pica în capcană.

Se spune că instinctul trebuie întotdeauna urmat. Dacă te trezești într-o asemenea situație, asigură-te că îți iei la tine telefonul, portofelul și cheia mașinii atunci când ieși să vorbești cu celălalt șofer.

Asigură-te, de asemenea, că ai încuiat toate ușile și că poți supraveghea mașina ușor de unde te afli. Nu te lăsa îndepărtat de locul accidentului prin vorbă.

Dacă totuși simți că ceva nu e în regulă la toată situația, cel mai bine este să ceri ajutorul poliției. La urma urmei, e mai bine să te înșeli decât să fii înșelat.

Metoda "am nevoie de ajutor!”

Aproape sigur ai întâlnit această situație în România, mai ales pe drumurile mari, sau dacă nu, ai văzut-o în filme. De obicei, hoții lucrează împreună pentru înșelarea unui om nevinovat. Aceștia vor simula un accident mai mult sau mai puțin grav, sperând că o persoană miloasă se va opri și îi va ajuta, potrivit Daily Driven.

Ar fi bine să nu te oprești pe drumuri laterale sau pe timpul nopții. În acel moment, ești oricum într-o situație periculoasă. Pe timpul zilei, tot poți fi furat, însă probabil nu vei păți nimic grav.

Atunci când vezi niște persoane care au fost implicate într-un accident de mașină, dar îți fac semne energice și se roagă de tine să oprești, cel mai probabil, nu ar trebui să o faci. La urma urmei, oricine poate suna la poliție și nu au nevoie de ajutorul tău, mai ales dacă accidentul nu este grav.

Dacă bunul simț te împiedică să privești în altă parte și să îți continui drumul, încearcă să te bazezi pe instinct. Când și dacă cobori, închide toate ușile și ia cheia cu tine. Dacă situația pare în orice fel dubioasă, pleacă cât mai repede de acolo.

Nu ar trebui în niciun caz să accepți să îi duci tu până în următoarea localitate sau să tracționezi mașina. La urma urmei, există servicii exact pentru acest gen de probleme.

Hoții îți bruiază telecomanda cu care închizi mașina

Este cea mai simplă metodă de furt. Atunci când parchezi mașina în fața unui supermarket și te grăbești, este o șansă foarte mare să nu mai verifici dacă s-au închis ușile. Vei apăsa pe buton și vei pleca liniștit.

Deși uneori ni se poate părea o pierdere de vreme, este important să verificăm dacă toate ușile s-au închis.

Poate părea o precauție ridicolă, dar e mai bine decât să rămâi fără automobil. În cazul în care mașina nu s-a închis, folosește cheia în yală, așa cum se obișnuia înainte să fie inventate telecomenzile.

×
Subiecte în articol: masini hoti şoferi
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close