Antena 3 CNN Actualitate Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Franța: Furtuni și intensificări ale vântului

Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Franța: Furtuni și intensificări ale vântului

Ministerul Afacerilor Externe a emis marți o atenționare de călătorie pentru Franța, unde sunt prognozate de miercuri până vineri furtuni și intensificări ale vântului.

Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Franța: Furtuni și intensificări ale vântului
Sursa foto: Getty Images I Hello Africa
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2023   •   19:03

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că, pentru perioada 2 - 4 august 2023, autoritățile locale au anunțat furtună puternică în nordul Franței și, în special, pe Canalul Mânecii.

În contextul mareelor ​​înalte, multe plaje vor arbora steagul roșu din cauza valurilor foarte înalte. Se așteaptă rafale de 100 km/h de-a lungul Canalului Mânecii și valuri de 8 m în largul Bretaniei.

În după-amiaza zilei de 2 august 2023, furtuna va afecta coasta Normandiei, cu rafale apropiate de 100 km/h.

Vântul va atinge 80 km/h în regiunea Pays de la Loire până la nordul bazinului parizian.

Citește și: Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Portugalia. Risc major de incendii de vegetaţie 

Pe mare, situația se va deteriora brusc, fiind așteptate valuri de aproape 8 metri pe Canalul de Vest și de până la 4 metri pe litoralul atlantic.

MAE recomandă cetățenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să evite deplasarea în zonele în care există astfel de fenomene.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

×
Subiecte în articol: MAE atenţionare călătorie Franta
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close