Antena 3 CNN Actualitate Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Portugalia. Risc major de incendii de vegetaţie

Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Portugalia. Risc major de incendii de vegetaţie

Autoritățile române au emis o avertizare de călătorie în Portugalia din cauza incendiilor de vegetație.

Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Portugalia. Risc major de incendii de vegetaţie
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   22:10

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Portugheză că, pentru perioada 31 iulie - 4 august 2023, autoritățile locale au anunțat existența unui risc major de producere a incendiilor de vegetație pentru următoarele regiuni din zona continentală Nord, Centru, Alto Alentejo și Algarve.

Se recomandă cetățenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

Se recomandă cetățenilor români, care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu, să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică, prin consultarea paginii oficiale de Internet a Institutului pentru Mare și Atmosfera: IPMA - Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente, a precizat MAE.

Citește și: Iulie 2023, cea mai caldă lună din toate timpurile. Avertismentul climatologilor: "Ne așteptăm la noi recorduri!"

×
Subiecte în articol: avertizare MAE Portugalia
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close