Antena 3 CNN Actualitate Au fost audiați primii martori în Dosarul Caracal: "Luiza era fată cuminte, așa ceva n-a făcut niciodată"

Au fost audiați primii martori în Dosarul Caracal: "Luiza era fată cuminte, așa ceva n-a făcut niciodată"

Gheorghe Dincă a fost adus miercuri în față judecătorilor de la Tribunalul Olt și au fost audiați primii martori din dosarul care a zguduit întreagă țară. Mai mulți oameni revoltați au venit în față tribunalului, încercând să îl vadă pe criminalul din Caracal.

Au fost audiați primii martori în Dosarul Caracal: "Luiza era fată cuminte, așa ceva n-a făcut niciodată"
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   19:22

În paralel, Gheorghe Dincă a cerut strămutarea dosarului de la instanța olteană. Aceasta va fi judecată de Curtea de Apel Craiova, în luna martie. 

Carmen Obârșanu, Avocata familiei Melencu, acuză judecătorii că încearcă să acopere anumite lucruri în acest dosar și a făcut cerere de recuzare.

"Am solicitat asistență juridică internațională. Să se afle cu ce posturi telefonice s-a vorbit de pe telefonul Luizei, după răpire. Au fost șase apelui de pe telefonul Luizei, în contextul în care Dincă era în altă locație. Ce se face în acest dosar, nu se face justiție." spune aceasta.

"Dincă cred că primește niște promisiuni, alteori i se pare că sunt acoperite alte lucruri și este debusolat. I s-a sugerat de către judecătoare să nu dea declarații." a mai spus avocata.

Printre cei audiați s-a numărat și bunica Luizei Melencu

"Mi-a pus o întrebare, când și-a început Luiza viață sexuală. Luiza era fată cuminte, așa ceva n-a făcut niciodată. Luiza nu era traseista, nu era prostituată." a declarat femeia pentru Antena 3.

Alți cinci martori au fost la Tribunalul Olt.

"Niciunul n-a dat o declarație din care să rezulte unde am putea să găsim fetele sau că s-a întâmplat ceva cu fetele", a mai spus avocata Obârșanu.

Dosarul Caracal a ajuns la cel de-al 5-lea termen. Magistrații trebuie să audieze în total 58 de martori.

Familiile Alexandrei Măceșanu și Luzei Melencu, față în față cu Gheorghe Dincă

Procesul în dosarul Caracal a ajuns la al patrulea termen în ianuarie. Familiile celor două fete răpite, Alexandra Măceșanu și Luzia Melencu, au fost din nou față în față cu Gheorghe Dincă în sala de judecată de la Tribunalul Olt. Pe lângă semnele de întrebare care continuă să existe în acest caz, au apărut și tensiuni între familiile fetelor dispărute și avocații acestora.

Bunicul Luizei Melencu: ''Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință''

''Ne așteptam tot timpul la o judecată dreaptă, dar după câte văd, aici sunt anumite interese pe care instituțiile statului caută în continuare să le mușamalizeze. Sunt foarte supărat. Ne așteptam. Asta e valoarea judecătorilor de la Olt. Aici se negociază, ca la piață. Am vrut să zic și eu ceva, iar mie mi s-a refuzat dreptul. Dincă a avut drepturi și a vorbit. A făcut ce a vrut din această ședință. (...)

O bătaie de joc. S-au refuzat probe concludente care ar fi trebuit să aibă valoare la acest dosar. Doamna judecătoare să se lase de profesia asta, că nu e de dumneaei. O depăşesc evenimentele, problemele. Sau are şi ea ordine de la Bucureşti, ca toţi ceilalţi, să muşamalizeze acest dosar (...) Un circ. O mizerie. Suntem foarte dezamăgiţi'', a spus bunicul Luizei Melencu.

Bătrânul spune că zilele trecute a primit din nou o scrisoare de la Gheorghe Dincă, de patru pagini, în care acesta susținea că nu i-a ucis nepoata și ca a fost obligat să-și asume crima. Scrisoarea a fost înmânată judecătorului de caz.

Tensiuni între familiile fetelor dispărute și avocații acestora

În plus, între avocații celor două familii există tensiuni tot mai mari. Asta după ce, la termenul trecut, avocata familiei Melencu a încercat să dea de înțeles în fața instanței că mama Alexandrei nu ar fi spus tot adevărul când i-a dispărut fata.

Avocatul familiei Măceșanu a reacționat imediat și i-a făcut plângere. Aurel Moldovan spune despre avocata Obârșanu că are o atitudine ostilă față de mama Alexandrei.

 

×
Subiecte în articol: dosarul Caracal Gheorghe Dincă
Parteneri
Marius Budăi, explicații în scandalul banilor refuzați de profesori
x close