Antena 3 CNN Actualitate Audierile miniştrilor propuşi s-au încheiat. Toţi au primit aviz favorabil de la comisii

Audierile miniştrilor propuşi s-au încheiat. Toţi au primit aviz favorabil de la comisii

Audierile miniştrilor propuşi s-au încheiat. Toţi au primit aviz favorabil de la comisii
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Feb 2012   •   14:27

Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat astăzi lista miniştrilor propuşi pentru viitorul Guvern al României. Instituţia nu va avea nici un ministru democrat-liberal din fostul cabinet al lui Emil Boc.

Audierile miniştrilor propuşi de premierul desemnat Mihai Ungureanu au început de la ora 14.00 şi s-au încheiat în jurul orei 21.30
.

UPDATE 21.40 Comisiile de Agricultură şi de Administraţie publică din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat, miercuri, cu unanimitate de voturi, nominalizarea lui Stelian Fuia pentru funcţia de minsitru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

UPDATE 20.30 - Ministrul desemnat al Dezvoltării Regionale şi Turismului Cristian Petrescu a primit, miercuri, recomandarea comisiilor de specialitate pentru acest post, parlamentarii puterii votând în unanimitate, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei.

UPDATE 19.50 - Ministrul desemnat al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a primit, miercuri, vot de recomandare din partea comisiilor de specialitate din Parlament, fără niciun vot împotrivă.

UPDATE 19.15 - Ministrul desemnat al Administraţiei şi Internelor Gabriel Berca a primit, miercuri, votul favorabil al celor 37 de parlamentari din comisiile pentru administraţie şi pentru apărare ale Senatului şi Camerei Deputaţilor prezenţi la audierea sa. Reprezentanţii opoziţiei nu au fost prezenţi la şedinţă.

UPDATE 18.20 -
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a primit, miercuri, recomandarea comisiilor de cultură reunite pentru şefia Ministerului Culturii, şedinţa desfăşurându-se fără cvorum, informează Mediafax

Persoanele nominalizate pentru funcţiile de miniştri în Cabinetul lui Mihai Răzvan Ungureanu au fost audiate în comisiile parlamentare, miercuri, începând cu ora 14.00, iar prezentarea programului de guvernare şi votul de învestitură vor avea loc în plenul reunit, joi, de la ora 11.00.  

UPDATE 18.00 -
Ministrul desemnat al Sănătăţii Ladislau Ritli a primit, miercuri, recomandarea favorabilă, în unanimitate, din partea comisiilor de sănătate. Ritli a spus în timpul audierii că noua lege a sănătăţii ar putea intra în vigoare la sfârşitul anului 2012 sau începutul lui 2013, menţionând că va fi o consultare extrem de largă cu specialişti şi cetăţeni pentru elaborarea acesteia.

UPDATE 17.20 -
Alexandru Nazare, propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, după 20 de minute de audieri. Nazare le-a vorbit parlamentarilor despre priorităţile Ministerului Transporturilor, arătând că, în opinia sa, "cuvintele cheie sunt coerenţa şi continuitatea" pentru acest domeniu.

UPDATE 16. 45 - Lucian Bode, propus pentru funcţia de ministru al Economiei, a primit aviz favorabil în unanimitate din partea comisiilor parlamentare de specialitate, după o audiere care a durat aproximativ 20 de minute şi la care parlamentarii opoziţiei nu au fost prezenţi.

UPDATE 16.25 -
Comisiile pentru apărare şi ordine publică au avizat miercuri în unaimitate candidatura lui Gabriel Oprea pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale. La şedinţă au participat 17 parlamentari, 13 deputaţi şi patru senatori din cei 33 care fac parte din cele două comisii parlamentare.

UPDATE 16.20 -
Ministrul propus pentru Externe, Cristian Diaconescu, a primit 32 de voturi favorabile din partea membrilor comisiilor de Externe şi pentru Românii Pretutindeni pentru preluarea funcţiei, la şedinţă nereuşindu-se întrunirea cvorumului. Diaconescu a  declarat că nu se simte decredibilizat de acest aspect.

UPDATE 16.10 - Cătălin Baba, ministrul nominalizat de PDL pentru portofoliul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a primit, miercuri, avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, în lipsa membrilor din partea opoziţiei. El a declarat la audiere că a fost "o onoare" să facă parte ca secretar de stat din echipa fostului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu.

UPDATE 16.00 - Ministrul desemnat al Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a fost avizat favorabil, miercuri, în unanimitate de Comisiile parlamentare de buget-finanţe, la şedinţă participând 23 de parlamentari ai puterii, în timp ce reprezentanţii opoziţiei au lipsit.

UPDATE 15.50 - Claudia Boghicevici, candidatul pentru funcţia de ministru al Muncii, singura femeie propusă în Cabinetul Ungureanu, a primit, miercuri, aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea comisiilor parlamentare.

UPDATE 15.45 - Cătălin Predoiu, candidatul pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea Comisiilor juridică, pentru Cercetarea abuzurilor şi pentru Drepturile omului din Camera Deputaţilor şi Senat, audierea desfăşurându-se fără cvorum de lucru.

UPDATE 15.40 - Candidatul pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, a fost audiat, miercuri, de comisiile de specialitate, într-o şedinţă care a durat aproximativ un sfert de oră, informează Mediafax. Comisiile au recomandat numirea acestuia, deşi nu era cvorum.

Vicepreşedintele comisiei de comunicaţii a Camerei, Constantin Chirilă (PDL), a precizat că nu era cvorum în comisia de la Senat, dar nu a putut explica presei cum s-a dat votul în lipsa cvorumului.
   
"Este o recomandare a comisiei, nu s-a dat un aviz", a precizat Chirilă.


>VEZI AICI COMPONENŢA VIITORULUI GUVERN

>VEZI PORTRETELE VIITORILOR MINIŞTRI

VEZI PROGRAMUL DE GUVERNARE OBŢINUT DE ANTENA 3

ACESTA ESTE PROGRAMUL DUPĂ CARE VOR FI AUDIAŢI MINIŞTRII
PROPUŞI:


- Ministrul propus pentru Administraţie şi Interne, Gabriel Berca - între orele 17.00-18.00

- Ministrul propus pentru Finanţe Publice, Bogdan Drăgoi - între orele 14.00-15.00

- Ministrul propus pentru Economie, Lucian Bode - începând cu ora 16.00

- Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu - de la ora 14.00

- Comisiile reunite din Parlament pentru Afaceri europene şi comisiile pentru administraţie vor da un aviz, începând cu ora 19.00, ministrului Afacerilor europene, Leonard Orban

- Ministrul propus al Transporturilor, Alexandru Nazare - începând cu ora 17.00

- Ministrul propus al Mediului, Laszlo Borbely, îşi va prezenta programul în faţa Comisiilor pentru administraţie publică şi de comisiile pentru agricultură la ora 20.00

- Ministrul Dezvoltării Regionale, Cristian Petrescu, va primi avizul Comisiilor pentru administraţie publică, al Comisiei pentru industrii din Cameră şi al Comisiei economice din Senat la ora 18.00

- Ministrul propus al Apărării, Gabriel Oprea, va fi audiat începând cu ora 17.00

- Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu - începând cu ora 14.00

- Ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea - începând cu ora 14.00.

- Ministrul propus al Muncii, Claudia Boghicevici, îşi va prezenta programul în faţa Comisiilor reunite pentru muncă, precum şi din partea Comisiilor pentru egalitate de şanse din cele două Camere ale Parlamentului şi avizul comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor.

- Ministrul propus al Educaţiei, Cătălin Baba -începând cu ora 15.00.

- Ministrul propus al Agriculturii, Stelian Fuia - începând cu ora 21.00.






×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close