Antena 3 CNN Actualitate AUR se alătură protestelor din întreaga țară și cere demisiile lui Cîțu și Arafat. “Ridicarea de urgență a tuturor restricțiilor ilegale, incoerente și iraționale”

AUR se alătură protestelor din întreaga țară și cere demisiile lui Cîțu și Arafat. “Ridicarea de urgență a tuturor restricțiilor ilegale, incoerente și iraționale”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va protesta în fața prefecturilor din toată țara și în Piața Universității din București, la ora 17:00, „împotriva măsurilor ilegale prin care Guvernul Cîțu încalcă drepturile și libertăților fundamentale ale românilor”.

AUR se alătură protestelor din întreaga țară și cere demisiile lui Cîțu și Arafat. “Ridicarea de urgență a tuturor restricțiilor ilegale, incoerente și iraționale”
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    29 Mar 2021   •   14:50

„Alianța pentru Unirea Românilor va protesta în fața prefecturilor din toată țara și în Piața Universității din București astăzi, la ora 17:00, împotriva măsurilor ilegale prin care Guvernul Cîțu încalcă drepturile și libertăților fundamentale ale românilor. AUR denunță climatul de psihoză generalizată prin care Guvernul Cîțu-Barna-Hunor îl perpetuează în România, încălcarea constantă a drepturilor și libertăților cetățenești săvârșită cu complicitatea întregii clase politice, măsurile dictatoriale care proiectează pedeapsa colectivă asupra tuturor românilor, considerați infractori, lipsa cu desăvârșire a unor politici publice coerente cu măsuri profilactice anti-COVID 19, sugrumarea agenților economici și dezastrul la care a ajuns mediul de afaceri, tirania mediatică prin care se promovează vaccinuri experimentale cu complicitatea presei și dubla măsură abordată în aplicarea sancțiunilor”, a transmis AUR.

Demisiile premierului Florin Cîțu și a șefului DSU Raed Arafat

Liderii AUR cer totodată demisiile premierului Florin Cîțu și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„În acest context, Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului ridicarea de urgență a tuturor restricțiilor ilegale, incoerente și iraționale impuse sub pretextul crizei sanitare. Ridicarea de urgență a impunerii purtării măștilor în spații închise sau deschise, explicații publice cu privire la fundamentarea științifică pe a impunerii restricțiilor și demisia premierului Florin Cîțu și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Alianța pentru Unirea Românilor a fost legitimată politic prin vot democratic de o parte semnificativă a poporului român și va folosi toate instrumentele legale de care dispune, instituționale și civice, pentru a reprezenta interesele tuturor românilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Într-o postare anterioară, duminică, AUR spunea că ”trăim într-un stat în care Guvernul își sechestreză proprii cetățeni și îi terorizează zi de zi cu amenințări, stastistici panicarde și amenzi. Suntem cu toții în arest la domiciliu pentru o faptă pe care nimeni nu a comis-o.”

24 de proteste și peste 4000 de participanți, duminică, în marile orașe din țară

Mii de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricțiile”. Potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, în întreaga țară au avut loc 24 de proteste care au cumulat 4.075 de participanți. 

×
Subiecte în articol: aur Raed Arafat Florin Cîțu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close