Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode, despre cele 24 de proteste anti-restricții, desfășurate duminică în întreaga țară

Lucian Bode, despre cele 24 de proteste anti-restricții, desfășurate duminică în întreaga țară

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat luni că la cele 24 de proteste organizate duminică și în cursul nopții spre luni au participat 4.075 de oameni. „Protestați, dar respectați normele de protecție sanitară”, a transmis ministrul.

Lucian Bode, despre cele 24 de proteste anti-restricții, desfășurate duminică în întreaga țară
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    29 Mar 2021   •   12:50

„În seara zilei de 28 martie, până târziu, din datele pe care noi le avem la acest moment, au fost 24 de proteste în 24 de locații, cu 4.075 de participanți. Deci 4.075 de români au participat la aceste proteste în a doua parte a zilei de ieri și în noaptea de duminică spre luni”, a declarat Lucian Bode, citat de Mediafax.

Ministrul de Interne a făcut un apel ca cei care participă la astfel de manifestări să respecte normele de protecție sanitară.

„Dreptul de a protesta este câștigat cu sânge la Revoluția de la 1989, acest drept trebuie protejat, trebuie încurajat, nu cred că ați văzut din partea membrilor Guvernului sau a coaliției de la guvernare mesaje care să intimideze astfel de activități. (...) Fac un apel către toți cei care doresc și simt nevoia să participe la astfel de manifestări: respectați normele de protecție sanitară. Este dreptul vostru să participați la astfel de proteste, dar nu puteți pune în pericol sănătatea celor din jur, pentru că 1.000 de oameni care participă la proteste într-o locație, fără mască, peste câteva ore vor fi în societate potențial 1.000 de persoane care pot infecta alți oameni nevinovați care respectă măsurile de protecție sanitară”, a mai spus Lucian Bode.

Mii de oameni au protestat duminică și în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricțiile”.

Jandarmii au dat amenzi de aproape 30.000 de lei după protestul din Bucureşti

×
Subiecte în articol: Lucian Bode proteste
Parteneri
2 octombrie, Sărbătoare de Sfântul Ciprian, izbăvitorul de vrăji
x close