Antena 3 CNN Actualitate Jandarmii au dat amenzi de aproape 30.000 de lei după protestul din Bucureşti

Jandarmii au dat amenzi de aproape 30.000 de lei după protestul din Bucureşti

Jandarmii din Bucureşti au aplicat amenzi de aproape 30.000 de lei, după protestul de ieri şi de noaptea trecută, oamenilor care nu au respectat noile restricţii, dar şi celor care au organizat protestul.

Jandarmii au dat amenzi de aproape 30.000 de lei după protestul din Bucureşti
de Alin Tarnovschi    |    29 Mar 2021   •   11:14

"În legătură cu adunarea publică desfășurată în Capitală, în zona Piața Universității și Piața Victoriei, pe timpul nopții, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Am asigurat, permanent, măsurile de ordine și siguranța participanților la această manifestație. Prin elementele noastre de dialog, am adus la cunoștință prevederile legale în vigoare și am îndemnat la respectarea lor. 

Totodată, Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.000 de lei, astfel:

- 26 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, pentru nerespectarea interdicției de a părăsi locuința în intervalele orare în care deplasarea a fost restrânsă pe timpul stării de alertă, în valoare totală de 13.000 lei;
- 3 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară de către participanți, în valoare totală de 2.000 lei.

În continuare, vom continua vizionarea imaginilor operative, pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat legea", se arată într-o informare a Jandarmeriei.

Mii de oameni în stradă, protest împotriva noilor restricţii: "Ajunge! Vrem să fim liberi"

×
Subiecte în articol: București protest
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close