Antena 3 CNN Actualitate Aurelian Pavelescu i-a făcut denunţ lui Lazăr. "Trebuie să aflăm adevărul, iar cei responsabili să răspundă. A existat un mecanism al morții"

Aurelian Pavelescu i-a făcut denunţ lui Lazăr. "Trebuie să aflăm adevărul, iar cei responsabili să răspundă. A existat un mecanism al morții"

Aurelian Pavelescu i-a făcut denunţ lui Lazăr. "Trebuie să aflăm adevărul, iar cei responsabili să răspundă. A existat un mecanism al morții"
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    04 Apr 2019   •   22:25

Procurorul general, Augustin Lazăr, va fi anchetat de Secţia de Investigare a Magistraţilor.

Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a anunțat, joi, că a depus un denunț la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) împotriva procurorului general Augustin Lazăr pentru infracțiuni împotriva umanității, în urma dezvăluirilor privind cazul disidentului.

"Este vorba despre un denunț pe care l-am făcut în numele PNŢCD-ului, nu este un denunț personal. Este extrem de important să spun acest lucru, pentru că nu este vorba despre o răzbunare aici", a spus Aurelian Pavelescu, joi seară, la Antena 3.

"Dacă vrem să nu se mai repete ce s-a întâmplat în anii 50 trebuie să aflăm adevărul, iar cei responsabil să și răspundă. Numai în asemenea condiții putem spera ca cel puțin pentru o perioadă de timp răul acesta să fie eliminat din societate".

Aurelian Pavelescu: "A fost o datorie a mea ca preşedinte PNŢCD să fac acest denunţ în numele zecilor de mii de victime care au fost distruse în închisorile comuniste. Este vorba despre un denunț penal serios, nu despre niște acuze politice"

Potrivit lui Aurelian Pavelescu, Augustin Lazăr făcea parte dintr-un mecanism al uciderii.

"Este important de spus că la vremea respectivă legislația comunistă interzicea faptele pe care Augustin Lazăr le făcea în calitate de procuror (...). Era un mecanism al morții în stare de ilegalitate, mecanismul era coordonat de șefii penitenciarelor, șefii miliției, șefii procuraturii și dus până la gardienii din penitenciare. Se afla în stare de nelegalitate și acționa în secret. Trebuiau distruși deținuții politici care puteau să fie oameni altfel. Trebuiau reduși la tăcere, ceea ce s-a și întâmplat.

Augustin Lazăr a făcut parte din acest mecanism ocult și nu întâmplător îl vedem semnatarul unor protocoale secrete", a mai spus Aurelian Pavelescu la Sinteza Zilei.

Citiţi şi:

CNSAS a dispus reverificarea lui Augustin Lazăr

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close