Antena 3 CNN Actualitate Autoritățile continuă bâlbele. Brânza de Brădet NU a omorât bebelușii

Autoritățile continuă bâlbele. Brânza de Brădet NU a omorât bebelușii

Autoritățile continuă bâlbele. Brânza de Brădet NU a omorât bebelușii
Sursa foto: Foto: VideoNews
09 Mar 2016   •   20:51

Institutul Cantacuzino anunţă că au fost prelevate trei tulpini umane, obţinute de la trei copii din Argeş, Sibiu şi Bacău, diagnosticaţi cu infecţie cu E.Coli tip VTEC O26, la care s-au adăugat şase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) şi din carne de pui (patru tulpini).

"Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând aşteptările întrucât nu erau indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) şi diferite de cele din brânză şi carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.

Mai exact, asta înseamnă că brânza de Brădet nu stă la cauza morții bebelușilor din Argeș.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de miercuri a emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, realizată de Răzvan Dumitrescu.

Jurnalistul DC News Bogdan Chirieac a opinat că prin acest scandal s-a încercat eliminarea companiilor cu capital românesc din industrie.

“Cred că îl incomoda pe ministrul Agriculturii, că are o firmă românească, cu capital românesc. Restul sunt numai corporații. E un moment istoric, în care tot ce înseamnă capital românesc trebuie executat.”

“Toată situația asta a fost gestionată extrem de prost. Eu nu am auzit vreun coleg să susțină prostiile făcute până la ora asta. Văd că situația este încă neclară și probabil ar trebui să cadă niște capete pe acolo. Nimeni din PNL nu susține gafele făcute de ministrul Sănătății sau de ministrul Agriculturii. Probabil ar trebui dați afară”, a explicat liberalul Iulian Dumitrescu.

“Vă reamintesc, acum ceva timp am luat decizia de a depune o moțiune împotriva ministrului Sănătății. Presupun că acum vom acționa pe căile parlamentare, inclusiv pentru o moțiune simplă”, a explicat social-democratul Georgică Severin.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close