Antena 3 CNN Actualitate Autostrăzile care pleacă din Bucureşti vor intra în era digitală | Cum vor fi supravegheaţi şoferii. Anunţul Companiei de Drumuri

Autostrăzile care pleacă din Bucureşti vor intra în era digitală | Cum vor fi supravegheaţi şoferii. Anunţul Companiei de Drumuri

Autostrăzile care pleacă din Bucureşti vor fi digitalizate cu sisteme de control viteză şi rovinietă, anunţă Compania de Drumuri.

Autostrăzile care pleacă din Bucureşti vor intra în era digitală | Cum vor fi supravegheaţi şoferii. Anunţul Companiei de Drumuri
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    05 Mar 2023   •   18:32

Sistemele inteligente de monitorizare vor înregistra în timp real viteza mașinilor și se va putea verifica, de asemenea, și valabilitatea rovinietei.

La intrarea pe Autostrada Soarelui pe tronsonul București-Cernavodă, până la kilometrul 162, va fi montat un sistem modern de supraveghere a traficului.

Mai exact, vorbim despre 66 de camere de supraveghere și de detecție a traficului, 35 de camere mobile, 40 de camere de supraveghere continuă, opt stații meteo, dar și un sistem de cântărire din mers.

Mai mult, la acest sistem modern de supraveghere a traficului se adaugă și o funcție de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare.

Citeşte şi: Sute de şoferi români au rămas fără permise de conducere în ultimele 24 de ore din cauza vitezei excesive

Compania de Drumuri a lansat această licitație pentru contractul în valoare de 122 de milioane de lei, iar acesta prevede instalarea de sisteme moderne pe trei autostrăzi care au ca punct de plecare Bucureștiul.

Așadar, acest proiect se află în acest moment în faza de proiectare, iar firma câștigătoare are la dispoziție 18 luni pentru a pune în funcțiune acest sistem.

Citeşte şi: Se scumpește rovinieta | Cât vor trebui să scoată românii din buzunare

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close