Antena 3 CNN Actualitate Av. Adrian Cuculis, despre mama lui Vlad Pascu: "A încercat să schimbe cursul anchetei, dar nu are informaţii corecte în totalitate"

Av. Adrian Cuculis, despre mama lui Vlad Pascu: "A încercat să schimbe cursul anchetei, dar nu are informaţii corecte în totalitate"

Adrian Cuculis, avocatul victimelor de la accidentul de la 2 Mai, a comentat demersurile Mirunei Pascu, mama șoferului drogat, pentru a mușamaliza acuzaţiile şi a-şi salva fiul din dosarul de consum de droguri. Iată concluziile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2023   •   17:52

Reamintim că Miruna Pascu, mama șoferului drogat de la 2 a încercat să intervină pentru a mușamaliza acest caz. Dovadă stau stenogramele publicate astăzi în exclusivitate de Antena 3 CNN.

"Pascu Miruna: Dacă nu te dă pe domiciliu, nu știu ce să spun. E interesul să ieși din gaura aia de acolo. Măcar... Apropo de penitenciar, am vorbit cu mai multe persoane săptămâna asta. Sigur, sigur te mută din penitenciar lângă București. Nu te duci. Adică, decât poate pe preventive dacă e să te țină, să te ducă la Poarta Albă. Preventivul pe Poarta Albă e total diferit de încarcerare. Adică, sunt... Nu e același loc cu ăla de 18, 21. 

Vlad: Deci nu mă bagă la bididii la ăștia, dacă să-i mute pe Poartă. 

Pascu Miruna: Nu. Nu. Nu. Va dura procesul, indiferent că te dă sau nu te dă acasă, asta îți spun clar, eu voi face să dureze procesul ăsta, este "must" pentru mine să faci 21 de ani și o zi până la sentința definitivă și chestia asta se poate fără probleme. M-ai înțeles? Fără probleme. Deci nu te duci pe nu știu ce... la 18-21 mi s-a spus de la început de vecini", se arată în stenograme.

Între timp, mama lui Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai, arestată preventiv pentru 30 de zile. Este acuzată că a încercat să șantajeze martorii din dosar

Întrebat cum vede aceste stenograme şi dacă este posibil ca Miruna Pascu, mamei lui Vlad Pascu, să fi avut dinainte informații din acest dosar, avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Robertei, una din victimele de la accidentul de la 2 mai, a spus: 

"Eu mă bucur cumva că am ajuns la experiența în care să-mi dau seama când o persoană urmează sau nu să fie arestată.

După audierea de 4 ore- 5 ore sau cât a mai durat nu se întâmplă niciodată să pleci liniștit acasă și măcar așa o reținere este, dacă vreți, între ghilimele, de bun simț. Nu mai spun că era clar de la bun început că există stenograme. Am făcut precizarea încă de ieri că există două ipoteze. Una dintre ele s-a confirmat, adică varianta stenogramelor. Și la fel de bine e posibil ca noi să știm doar o parte din ceea ce s-a întâmplat acolo în dosar, să fie și alte lucruri care să îi incrimineze pe părinți. Nu mai vorbesc despre gestul de ieri, respectiv că a încercat să intre în jurnaliști. 

Ce-mi arată mie stenogramele este că absolut s-a încercat, eu știu, nu neapărat șantajul, dar cumva să se ajungă la un organ de urmărire penală, că e polițist de poliție judiciară sau procuror în vederea, cumva a schimbări cursului anchetei, indiscutabil.

E clar că femeia asta nu știa neapărat despre ce vorbește, pentru că pe arestul preventiv ori ești la restul central, ori dacă nu te duce pe la vreo secție, că e secția 12, că sunt și alte secții cu penitenciare în subsol sau la beci. În momentul în care ești trimis în judecată în cameră preliminară se mută pe penitenciar. Deci acolo e o chestiune care-mi arată bine, că ok, o fi încercat, dar nu avea informațiile corecte în totalitate", a spus avocatul Adrian Cuculis la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close