Antena 3 Actualitate Avertisment dur: Atenție mare la redeschiderea școlilor! Nu ne permitem nicio greșeală!

Avertisment dur: Atenție mare la redeschiderea școlilor! Nu ne permitem nicio greșeală!

de Laura Dinu    |    01 Feb 2021   •   12:30
Avertisment dur: Atenție mare la redeschiderea școlilor! Nu ne permitem nicio greșeală!
Sursa foto: hepta

Avertisment de ultima oră de la Federatia Sindicatelor Libere din Învățământ: Atenție mare la redeschiderea școlilor! Nu ne permitem nicio greșeală! Costul plătit ar putea fi sănătatea copiilor și a colegilor noștri!, se arată într-un comunicat transmis în urmă cu scurt timp.

”FSLI: Atenție mare la redeschiderea școlilor! Nu ne permitem nicio greșeală; costul plătit ar putea fi sănătatea copiilor și a colegilor noștri!

Redeschiderea unităților de învățământ începând cu data de 8 februarie 2021 va însemna revenirea la normalitate în cadrul sistemului de educație, dar totul trebuie gândit și făcut cu mare responsabilitate. Nu trebuie să uităm de implicarea fiecărui participant la actul educațional  pentru respectarea măsurilor sanitare; trebuie să evităm pe cât posibil apariția unor noi focare, așa cum s-a întâmplat în cazul Școlii 28 din Capitală și să avem grijă de colegii și elevii care au boli cronice și care sunt vulnerabili în fața contaminării cu noul Coronavirus.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ anunță pe această cale că va acorda întreg sprijinul membrilor săi și nu numai, prin susținerea unui plan coerent realizat de Ministerul Educației în colaborare cu Ministerul Sănătății. Prin urmare, solicităm, pentru protecția directă a angajaților din învățământ și a elevilor și indirectă a familiilor acestora, următoarele:  

 1.    Asigurarea echipamentelor și a produselor de dezinfecție în toate unitățile de învățământ din întreaga țară;

2.    Instruirea corectă a personalului care se ocupă de curățenia unităților de învățământ;

3.    Vaccinarea personalului din educație cu prioritate, imediat ce va fi asigurat necesarul de doze de vaccin;

4.    Gândirea unui plan coerent, bine pus la punct cu ajutorul cadrelor didactice, privind predarea materiei la zi, dar și introducerea orelor remediale, astfel încât să nu asistăm la epuizarea elevilor , dar și a personalului didactic;

5.    Stabilirea unei linii suport în cadrul unităților de învățământ pentru elevii care întâmpină probleme în asimilarea cunoștințelor la clasă;

6.    Regândirea sistemului de teme pentru acasă, astfel încât elevii să beneficieze de timp suficient de relaxare;

7.    Acordarea unei atenții deosebite în clasele cu învățământ simultan, în ceea ce privește recuperarea materiei din perioada școlii online;

8.    Susținerea consilierilor școlari în acordarea sprijinului necesar elevilor și cadrelor didactice pentru reacomodarea în școli, dar și în procesul de predare/învățare care va aduce o perioadă cu mult stres;

9.    Asigurarea mijloacelor tehnice necesare pentru cadrele didactice și elevii care vor continua școala online;

10.  Pregătirea din timp a simulărilor și examenelor naționale;

11.  Asigurarea unui plan de rezervă dezbătut și aprobat de partenerii sociali în cazul în care, din cauza pandemiei, s-ar putea reveni la școala online”, se arată într-un comunicat FSLI. 

Care sunt elevii care vor învăța online chiar și după redeschiderea școlilor, și care sunt cei se vor reîntoarce în bănci

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat la randul sau ca elevii cu probleme medicale vor continua scoala online si dupa 8 februarie. La fel si profesorii aflati in situatii de risc. In cazul lor e nevoie de certificare din partea unui medic de Medicina muncii. 

”Există patru situații. Elevii au contraindicații medicale pentru prezență fizică, au vulnerabilități. Vor face în continuare online. Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale certificate ca atare. Aceștia vor fi în continuare online. 

A treia situație, elevii prezintă simptome. În mod evident, prezinți simptome, recomandarea apăsată a Ministerului Sănătății dar și a Ministerului Educației, să rămână acasă. A patra situație, foarte important, profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome. Caz în care vor sta acasă și se va face predare - învățare online”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close