Antena 3 Actualitate Care sunt elevii care vor învăța online chiar și după redeschiderea școlilor, și care sunt cei se vor reîntoarce în bănci

Care sunt elevii care vor învăța online chiar și după redeschiderea școlilor, și care sunt cei se vor reîntoarce în bănci

de Laura Dinu    |    01 Feb 2021   •   08:00
Care sunt elevii care vor învăța online chiar și după redeschiderea școlilor, și care sunt cei se vor reîntoarce în bănci
Sursa foto: hepta

Ministrul Educației a anunțat care sunt categoriile de elevi care vor putea continua cursurile online, chiar și când se va reveni la prezența fizică în băncile școlilor, după relaxarea restricțiilor sanitare. Sorin Cîmpeanu a declarat într-o emisiune televizată că, în România, sunt 190.000 de copii care nu au învățat să scrie.

”Există patru situații. Elevii au contraindicații medicale pentru prezență fizică, au vulnerabilități. Vor face în continuare online. Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale certificate ca atare. Aceștia vor fi în continuare online. 

A treia situație, elevii prezintă simptome. În mod evident, prezinți simptome, recomandarea apăsată a Ministerului Sănătății dar și a Ministerului Educației, să rămână acasă. A patra situație, foarte important, profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome. Caz în care vor sta acasă și se va face predare - învățare online”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Cîmpeanu răspunde profesorilor care se plâng că sunt trimiși la școală nevaccinați

În ce privește profesorii care se plâng că sunt trimiși la școală nevaccinați, Sorin Cîmpeanu a spus, duminică seară, la Digi24, că numărul dozelor de vaccin disponibile este singurul factor limitativ: „De îndată ce acest factor va putea fi gestionat, rămâne în picioare intenția - angajamentul de prioritate acordată personalului din învățământ”.

Întrebat cine este de vină pentru că a fost temporizată atât de mult înscrierea în platformă a profesorilor, ministrul a spus că personalul din învățământ se află „detașat” pe prima poziție ca fiind cel mai numeros.

„La ora la care vorbim sunt 113.000 programări în platformă, sunt 20.000 de persoane vaccinate. Personalul din învățământ este 340.000. (...) Dacă mă întrebați despre cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, sunt 126.000 de persoane”, a declarat ministrul.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close