Antena 3 CNN Actualitate "Avionul-fantomă" a aterizat pe un aerodrom din nord-estul Bulgariei | În Ungaria, echipajul a alimentat "la canistră"

"Avionul-fantomă" a aterizat pe un aerodrom din nord-estul Bulgariei | În Ungaria, echipajul a alimentat "la canistră"

Aparatul care a traversat, miercuri, în mod ilegal spațiul aerian al Ungariei, României și Serbiei a aterizat în localitatea Tărgoviște din Bulgaria.

"Avionul-fantomă" a aterizat pe un aerodrom din nord-estul Bulgariei | În Ungaria, echipajul a alimentat "la canistră"
Sursa foto: Google Street View
de Corina Matlinschi    |    09 Iun 2022   •   15:57

Tărgoviște (Търговище, cu grafie chirilică) este un oraș cu câteva zeci de mii de locuitori, situat în nord-estul țării.

Acolo există un aerodrom civil (foto galerie), pe care însă n-au mai aterizat aeronave de zeci de ani, transmite corespondentul Antena 3.

Membrii echipajului se află în custodia autorităților bulgare, fiind interogați de procurori.

La nivelul zilei de joi, membrii echipajului nu fuseseră găsiți de autoritățile bulgare, existând suspiciunea că au fugit imediat după aterizare, cu un posibil ajutor pe plan local.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Informații halucinante despre zborul avionului-fantomă, publicate de presa din Ungaria

János Vajda, directorul general al Aeroportului Internațional din Debrețin, Ungaria, a declarat pentru presa maghiară că, în pofida informațiilor distribuite inițial la nivelul zilei de ieri, aeronava Beechcraft nu a decolat de pe respectivul aeroport.

De fapt, aeronava de mici dimensiuni a aterizat pe aeroportul din Hajdúszoboszló, care aparține unei asociații sportive.

Este o informație confirmată de directorul general al acestei asociații, István Juhos.

Avionul venea din Lituania și a aterizat la Hajdúszoboszló fără a avea o aprobare în acest sens.

Cinci sau șase persoane au coborât și au alimentat cu benzină din bidoanele pe care le aduseseră în avion.

Între timp, potrivit presei din Ungaria, poliția sosise deja la aeroport și a încercat să-i împiedice pe ocupanții aeronavei să decoleze din nou.

Nu au avut însă succes iar după 10-15 minute de stat la Hajdúszoboszló, micul avion s-a ridicat din nou în aer.

Opt minute mai târziu, avionul a fost interceptat de aparate Gripen de la baza Kecskemét, dar aparatul - după cum se știe deja - nu a răspuns la apeluri radio sau semnale vizuale.

Autoritățile din Bulgaria au confirmat oficial abia joi dimineață că aeronava Beechcraft a aterizat în această țară, fără a preciza locul unde s-a întâmplat acest lucru.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close