Antena 3 CNN Actualitate "Azi la Mioveni! Mâine în Cotroceni!". Angajaţii Dacia cer menţinerea taxei auto

"Azi la Mioveni! Mâine în Cotroceni!". Angajaţii Dacia cer menţinerea taxei auto

"Azi la Mioveni! Mâine în Cotroceni!". Angajaţii Dacia cer menţinerea taxei auto
Sursa foto: Miting la uzinele Dacia
13 Ian 2009   •   14:53

Aproximativ 5000 de angajaţi de la Uzinele Dacia protestează, marţi, la Mioveni pentru menţinerea taxei auto de poluare, pe motiv că suspendarea sau reducerea acesteia ar afecta grav situaţia şi aşa precară a uzinei.
Mitingul vine în momentul în care Comisia Europeană a anunţat că nu este de acord cu triplarea taxei auto pentru maşinile vechi. Şeful departamentului pentru Afaceri Externe, Vasile Puşcaş, a declarat că oficialii de la Bruxelles consideră că ordonanţa dată de guvernul Tăriceanu încalcă legislaţia europeană.
Participanţii la miting cer preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului să-şi respecte promisiunile făcute în campania electorală. În timpul protestului, aceştia au scandat lozinci precum "Azi la Mioveni! Mâine în Cotroceni!".
Comisia a cerut autorităţilor române să găsească o soluţie pentru a intra în legalitate, iar Guvernul ar putea lua o decizie în acest sens în cursul acestei săptămâni.
Şi salariaţii de la combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea se pregătesc de proteste. Ei strâng deja semnături pentru declanşarea acţiunilor de protest, iar miercuri vor decide data la care va avea loc primul miting.
Combinatul funcţionează în prezent la o capacitate de 50%-60%. Liderii sindicali spun că vor organiza zilnic marşuri în Râmnicu-Vâlcea şi vor picheta sediul societăţii Oltchim şi cel al Ministerului Economiei din Bucureşti.
Sindicaliştii vor să fie rezolvată problema petrochimiei de la rafinăria Arpechim, secţie care va fi transferată la Oltchim. Aceştia mai cer conducerii să contacteze un credit cu garanţia statului de 100 de milioane de euro, necesar activităţii curente.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Dacia Oltchim proteste taxa auto
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close