Antena 3 CNN Actualitate Azil de 1 milion de euro lăsat în paragină. Autorităţile nu au bani pentru întreţinere şi să angajeze personal

Azil de 1 milion de euro lăsat în paragină. Autorităţile nu au bani pentru întreţinere şi să angajeze personal

Azil de 1 milion de euro lăsat în paragină. Autorităţile nu au bani pentru întreţinere şi să angajeze personal
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    29 Mai 2015   •   13:54
Singurul azil de bătrâni de stat din judeţul Prahova este abandonat total, deşi a costat peste 1 milion de euro şi este unul dintre cele mai moderne din ţară.

Are tot ce-i trebuie să funcţioneze, de la linguri şi cearşafuri, până la televizoare şi maşini de spălat, dar niciun bătrân nu a fost cazat acolo până acum.

Autorităţile locale au inaugurat construcţia cu mare fast, dar nu au bani pentru întreţinere şi să angajeze personal. Între timp, clădirea de lux a început să se deterioreze deşi în judeţ sunt extrem de multe solicitări pentru un loc într-un cămin de bătrâni.

Reprezentanţii Consiliului Local cunosc situaţia, dar până acum nu au găsit bani pentru întreţinerea clădirii şi pentru a plăti salariile asistenţilor.

Costurile rezidenţiale pentru o singură persoană s-ar ridica la aproximativ 1.400 de lei pe lună, iar bătrânii cazaţi acolo ar urma să plătească 60% din pensie.

×
Subiecte în articol: azil azil de batrani prahova
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close