Antena 3 CNN Actualitate ”Baby broker”-ul Cristian Burci riscă să fie anchetat pentru trafic de copii

”Baby broker”-ul Cristian Burci riscă să fie anchetat pentru trafic de copii

”Baby broker”-ul Cristian Burci riscă să fie anchetat pentru trafic de copii
Sursa foto: Foto captura Antena 3
29 Aug 2014   •   07:18

Cristian Burci ar putea fi cercetat pentru trafic de copii. Într-un răspuns trimis la solicitarea exclusivnews.ro, procurorii DIICOT spun că analizează dacă legea din anii '90 prevedea pedepse pentru vânzarea de copii şi adopţii ilegale.

Verificările vin după ce Antena 3 a difuzat imagini dintr-un documentar CBS în care patronul trustului de presă Adevărul negocia cu un reporter sub acoperire vânzarea mai multor copii.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală analizează dacă sunt întrunite condiţiile legale pentru a se sesiza din oficiu. La acest moment nu există un dosar penal înregistrat pe rolul Direcţiei, având acest obiect", se arată într-un comunicat DIICOT, ca urmare a reportajului CBS, difuzat de Antena 3. 

Cristian Burci apare într-un documentar realizat de echipa "60 Minutes" la începutul anilor '90 despre traficul de copii în România. În reportaj, Burci apare ca intermediarul care se ocupă de şpaga dată autorităţilor ca să închidă ochii în cazul adopţiilor făcute de străini.

Procuroii DIICOT analizează de asemenea şi posibilitatea ca faptele pentru care e verificat Cristian Burci să se fi prescris.

×
Subiecte în articol: Cristian Burci
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close