Antena 3 CNN Actualitate Bacterie periculoasă, rezistentă la antibiotice, descoperită de comisarii ANPC într-o piscină din Murighiol

Bacterie periculoasă, rezistentă la antibiotice, descoperită de comisarii ANPC într-o piscină din Murighiol

Bacilul piocianic, bacterie rezistentă la antibiotice, foarte periculoasă pentru oameni și animale, a fost descoperită într-o piscină din Murighiol, județul Tulcea. În alte piscine au fost probleme cu cantitățile de clor, astfel că activitatea acestor unități a fost oprită temporar de comisarii ANPC.

Bacterie periculoasă, rezistentă la antibiotice, descoperită de comisarii ANPC într-o piscină din Murighiol
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3    |    17 Aug 2021   •   17:56

Două piscine ale unei unităţi de cazare din Murighiol au fost închise de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce au fost descoperite mai multe nereguli, printre care prezenţa în apă a bacilului piocianic, lipsa marcajului privind adâncimea bazinului şi a balustradelor prin care se făcea accesul în piscine. Unitatea a fost amendată cu 35.000 de lei. De asemenea, comisarii ANPC propun închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni.

Problemele au fost descoperite în timpul unor controale efectuate marți, de comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol.

ANPC a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma verificărilor, au fost constatate mai multe deficienţe la piscinele aparţinând S.C. Lacul Violet S.R.L.

„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost:

- nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;

- ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANPC.

Bacteria descoperită în apă poate provoca pneumonia și infecții ale sângelui, spun specialiștii. De aceea, activitatea piscinelor a fost oprită temporar, iar proprietarii lor au fost amendați.

„Au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”, au precizat cei de la Protecția Consumatorilor.

×
Subiecte în articol: bacterie antibiotice piscina Murighiol
Parteneri
Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA!
x close