Badea, după condamnarea lui Dan Voiculescu: Nu se termină nimic aici. De abia începe!

de M.Z.    |    08 Aug 2014   •   16:27
Badea, după condamnarea lui Dan Voiculescu: Nu se termină nimic aici. De abia începe! Foto: captura Antena 3
Mircea Badea a spus vineri, după condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul Telepatia, că lucrurile abia încep, nici vorbă să se sfârşească.
 
"Nu e deloc o zi bună. Sunt pe stradă, mă duc la IPJ Ilfov, la instituţiile statului de drept. Această decizie a acestui pluton de execuţie este cel mai mare, cel mai important, vizibil, strident proces politic din ultimii 25 de ani. Cei care acum exultă - oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată - ca şi cum le-am fi făcut ceva sau ca şi cum Dan Voiculescu le-ar fi făcut ceva, deşi şi ei ştiu care e situţia în acest proces politic, toţi trebuie să afle că nimic nu se termină astăzi, de abia acum începe. 
 
În ceea ce mă priveşte, lucrurile nici pe departe nu se termină aici, lucrurile dintr-un anumit punct de vedere de-abia încep", a spus Mircea Badea, vineri, la Antena 3, imediat după sentinţa instanţei în dosarul Telepatia.
 
Referitor strict la decizia dată azi de judecători, Badea a spune că există căi de atac, şi nu numai în România.
 
"Cu privire la această decizie dementă, scelerată şi chiar criminală, există căi de atac atât în justiţia din România, cât şi în cea europeană. Cu siguranţă în acest proces au fost încălcate drepturile omului. Foarte mulţi oameni nevinovaţi vor suporta nişte rigori pe care nu le merită", a adăugat Mircea Badea.


Totodată, realizatorul emisiunii "În gura presei" a mai punctat că mulţi dintre cei care au fost condamnaţi azi în dosarul Telepatia vor plăti nevinovaţi, pentru că "Antena 3 refuzat să se alinieze".
 
"O eroare mare de tactică a făcut azi plutonul de execuţie - a legat direct acest proces de Antena 3, iar Antena 3 nu are nicio legătură nici cu ICA, nici cu privatizarea, cu nicio clădire din dosarul cu pricina. Faptul că plutonul de execuţie a ales să confişte sediul Antenei 3 leagă acest dosar - pentru ultimul spectic care mai rămăsese în România - de Antena 3 şi este o mare greşeală de tactică. Sediul din Bucureşti-Ploieşti nu are nicio legătură juridică cu ICA. Nişte oameni nevinovaţi vor sta în închisoare, pentru că Antena 3 refuzat să se alinieze", a explicat Badea.
 
În plus, jurnalistul subliniază încă o dată că Antena 3 subzistă din publicitatea pe care o are, graţie audienţelor mari, şi îşi exprimă speranţa că decizia de astăzi a judecătorilor nu va rămâne în picioare după ce va fi atacată în instanţă.
 
"Antena 3 n-a avut nevoie de bani la pungă, n-a avut nevoie de contracte cu statul, pentru că Antena 3 la audienţa uriaşă pe care o are îşi permite să subziste din publicitate. Ca atare, este independentă şi se comportă ca atare. Independenţa este însă plătită scump în România, ţară a UE şi membră NATO.
 
Această hotărâre de azi nu are cum să stea în picioare, pentru că este o hotărâre dementă, bazată de absolut nimic de natură juridică şi lucruile vor fi îndreptate în justiţie", a încheiat Badea.


x close