Antena 3 CNN Actualitate Un băiat de 15 ani a trimis amenințările cu bombă la spitalele și instituțiile publice din România! Anunțul DIICOT, după ce minorul a fost prins

Un băiat de 15 ani a trimis amenințările cu bombă la spitalele și instituțiile publice din România! Anunțul DIICOT, după ce minorul a fost prins

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat, marți, că a fost prinsă persoana care a trimis email-urile de amenințare cu bombă, la spitalele și instituțiile publice din România, în ultimele săptămâni.

Un băiat de 15 ani a trimis amenințările cu bombă la spitalele și instituțiile publice din România! Anunțul DIICOT, după ce minorul a fost prins
Sursa foto: Hepta | Stefan Paraschiv
de Mia Lungu    |    29 Aug 2023   •   16:44

DIICOT a anunțat că cel care a trimis amenințările cu bombă, prin email, către mai multe spitale și instituții din România, este un minor de 15 ani.

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Urmare activităţilor investigative derulate de către  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a fost identificată persoana care a conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice,  dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive.

Citește și: ”Am plasat bombe! Mulți oameni vor muri!” Alertă în mai multe spitale din București | Mobilizare generală

Făptuitorul este minor în vârstă de 15 ani, cetăţean român.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin.4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close