Antena 3 CNN Actualitate Calcule exclusive: Câţi bani sunt necesari pentru plata pensiilor şi salariilor în decembrie

Calcule exclusive: Câţi bani sunt necesari pentru plata pensiilor şi salariilor în decembrie

Prioritatea 0 pentru viitorul Guvern este să facă rost de bani. Antena 3 a făcut toate calculele şi a identificat ce sume sunt necesare pentru plata pensiilor şi salariilor în decembrie.

Calcule exclusive: Câţi bani sunt necesari pentru plata pensiilor şi salariilor în decembrie
Sursa foto: Getty
24 Noi 2021   •   16:53

Urmează o perioadă destul de grea pentru Cabinetul Ciucă şi asta pentru că este un necesar de finanțare uriaş în acest moment la nivelul Guvernului. Ştim că deja se fac controale în mai multe ministere din partea Ministerului de Finanțe, tocmai pentru a fi identificate sumele necheltuite ce pot fi utilizate pentru rectificarea bugetară.

Astfel, potrivit calculelor, viitorul Executiv are nevoie de cel puţin 7 miliarde de lei pentru a plăti salariile, pensiile, alocaţiile pe luna decembrie. De exemplu, ne trebuie 3 miliarde de lei pentru a acoperi impactul bugetar privind măsurile şi plata facturilor la energie sau plafonarea facturilor la energie.

Calcule exclusive: Câți bani sunt necesari pentru plata pensiilor şi salariilor în decembrie

Apoi, ar mai trebui 415 milioane de lei pentru a acoperi ajutoarele pentru consumatorii vulnerabili şi asta doar până la finalul acestui an. De asemenea, Ministerul Sănătăţii are nevoie de peste 430 de milioane de lei pentru plata angajaților din sistemul sanitar, medicii din UPU şi medicii din DSP.

Şi Ministerul Educaţiei are nevoie de 200 de milioane de lei pentru plata salariilor angajaților şi plata burselor. Iar la Ministerul Muncii ar mai fi nevoie de 3 miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei doar pentru plata pensiilor, 700 milioane de lei pentru plata alocațiilor şi peste 6 milioane de lei pentru plata angajaților şi alte nevoi pe care acest minister le mai are. 

Adrian Câciu, anunț despre rectificarea bugetară: ”Se aprobă vineri”

Ministrul desemnat al Finanțelor, Adrian Câciu, susține că se va ocupa de aprobarea rectificării bugetare vineri, 26 noiembrie, dacă până atunci va fi învestit noul guvern.

„Rectificarea va fi aprobată vineri noaptea, vineri seara. Stăm până când o aprobăm. Adică nu înţelegeţi noaptea, cum se întâmpla. Deci pur şi simplu trebuie să am cel puţin câteva ore să ajung la minister să mă asigur că toate sursele de finanţare sunt acolo, că tot necesarul de finanţare este acolo, că deficitul se menţine. Foarte important”, a transmis Adrian Câciu, potrivit realitatea.net.

Acesta a mai spus că banii pentru rectificarea bugetară sunt în bugetul general consolidat şi trebuie alimentat Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, "nu cu o sumă mare".

×
Subiecte în articol: pensii salarii alocaţii pensii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close