Antena 3 CNN Actualitate Câți bani trebuie să returneze Simona Halep, dacă suspendarea pentru dopaj, de patru ani, va fi menținută

Câți bani trebuie să returneze Simona Halep, dacă suspendarea pentru dopaj, de patru ani, va fi menținută

Dacă decizia de suspendare pentru dopaj va fi menținută de tribunalele sportive, Simona Halep va trebui să returneze banii primiți la US Open, unde a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.

Câți bani trebuie să returneze Simona Halep, dacă suspendarea pentru dopaj, de patru ani, va fi menținută
Sursa foto: Hepta I Zuma Press / Oscar J. Barroso
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2023   •   20:59

Dacă suspendarea de 4 ani impusă de Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) va rămâne definitivă, Simona Halep va fi obligată să restituie suma de 80.000 de dolari pe care a câștigat-o la US Open în 2022.

Potrivit regulamentului WADA, agenția mondială antidoping, un sportiv suspendat pentru dopaj este obligat să restituie orice premiu în bani pe care l-a câștigat.

Acum, Simona Halep a fost suspendată pentru o perioadă de 4 ani de către ITIA pentru că s-a dopat cu roxadustat la ediția din august 2022 a US Open, unde a fost eliminată încă din primul tur, încasând însă pentru acel singur meci suma de 80.000 de dolari.

Bani pe care trebuie să-i dea înapoi, dacă decizia ITIA va rămâne definitivă.

Citește și: Ilie Năstase, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: "Au fost foarte duri! Să fiu în locul ei aș cere despăgubiri" 

Deocamdată, Simona Halep mai are o ultimă șansă: să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ITIA a anunțat marți că Simona Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP.

×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close