Antena 3 CNN Actualitate Fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor a fost reținut de polițiști. Laurențiu Baranga este acuzat că și-a falsificat diploma de BAC

Fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor a fost reținut de polițiști. Laurențiu Baranga este acuzat că și-a falsificat diploma de BAC

Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor a fost reținut, sâmbăta seară, pentru 24 de ore, anunță Poliția Română.

Fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor a fost reținut de polițiști. Laurențiu Baranga este acuzat că și-a falsificat diploma de BAC
de Adrian Iclozan    |    10 Oct 2020   •   23:15

Anterior reținerii, Baranga a fost audiat 7 ore, după ce anterior au avut loc percheziții la domiciliul său din Râmnicu Vâlcea.

El este acuzat de înșelăciune, după ce și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

"Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente", se spune în comunicatul Poliției.

În baza diplomei de bacalaureat, Barangă a absolvit ulterior instituții de învățământ superior.

Șef la ORNISS pe cu diplomă falsă de BAC

Cu diplomele de studii superioare astfel obținute, Baranga și-a completat dosarul de angajare în cadrul unor instituții de stat precum Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat.

Prejudiciul estimat până în prezent de anchetatori este de peste 640.000 de lei.

Este vorba despre "indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză".

Laurențiu Baranga și-a dat demisia din funcția de președinte al Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor încă de joi.

×
Subiecte în articol: Baranga arestat
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close