Antena 3 CNN Actualitate Bărbat mort de COVID, de negăsit. Cadavrele a doi pacienți, încurcate la Spitalul Floreasca din Capitală

Bărbat mort de COVID, de negăsit. Cadavrele a doi pacienți, încurcate la Spitalul Floreasca din Capitală

Situație halucinantă la Spitalul Floreasca din Capitală. Cadavrul unui bărbat mort de COVID deste de negăsit.

Bărbat mort de COVID, de negăsit. Cadavrele a doi pacienți, încurcate la Spitalul Floreasca din Capitală
de Andreea Cigolea    |    04 Ian 2021   •   14:55

Familia unui pacient mort de COVID-19 nu a reușit să ridice cadavrul acestuia de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost anunțată că trupul neînsuflețit nu a fost găsit. Conform reprezentanților spitalului, cel mai probabil cadavrul a fost ridicat de o altă familie, iar Poliția va face o anchetă, în condițiile în care trupul trebuie deshumat și predat rudelor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, spune că în 31 decembrie au fost doi decedați, iar una dintre familii a ridicat un cadavru. Cea de a doua familie care a venit să își ridice ruda a aflat că trupul neînsuflețit nu este de găsit. Cel mai probabil, trupurile neînsuflețite au fost încurcate, iar prima familie a primit cadavrul celui care este acum de negăsit.

Cadavrul exhumat  și dat familiei în drept

”Din momentul în care a fost sesizat acest lucru, conducerea spitalului a dispus la efectuarea unei cercetări administrative pentru a vedea care sunt circumstanțele producerii unui astfel de nefericit eveniment. Primele informații pe care vi le pot da sunt că în data de 29, la serviciul de necropsie a spitalului nostru au fost aduse două cadavre, iar în data de 31 familia unuia dintre decedați s-a prezentat pentru a ridica cadavrul respectiv. Conform procedurilor operaționale privind manipularea cadavrelor este obligativitatea personalului din secția în care se produce decesul să identifice cadavrul și să îi pună o brățară de identificare și apoi într-un sac special să fie transferat la anatomie patologică.

Acolo se face și o recunoaștere a cadavrului de către membrii familiei și apoi cadavrul este predat. Rămâne de elucidat dacă a fost o greșeală de elucidare a cadavrului sau dacă a fost dat alt cadavru. Acum verificăm dacă acesta nu a fost recunoscut corect de către familie sau dacă cineva din rândul personalului a greșit. Foarte probabil, cele 2 cadavre au fost încurcate, iar cel care a fost predat este al celor care îl caută acum. Se va face și o anchetă a Poliției, pentru că trebuie exhumat cadavrul și dat familiei în drept” a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, la Antena 3.

Cadavrul încurcat și dat altei familii

”Pe data de 21 a fost internat aici la Spitalul Floreasca, luat cu Ambulanța. Noi am ținut în permanență legătura cu el. Avea probleme cu plămânii și i-a ieșit și testul pozitiv, noi nu am văzut oricum testul. Marți a fost intubat și am pierdut legătura cu el, vorbeam numai cu medicii, pe 26 ne-au anunțat că starea s-a înrăutățit și pe 29 ne-au sunat și ne-au anunțat decesul. Eu și copiii mei eram în izolare. I s-a spus să vină pe 30 cu actele necesare și s-au înmânat actele constatatoare.

La ora 8, eu m-am prezentat la spital, aici, dimineaţa, pe 30. Am făcut toate formalităţile. I-am scos certificatul de la Primăria Sectorului 1, unde m-au trimis ei şi înainte, i-am întrebat dacă îl pot ţine până pe 4 ianuarie. Le-am lăsat numărul de telefon, mi-au spus că în cazul în care se întâmplă ceva până pe 4, ei mă vor suna, dar nu m-au sunat. 

L-au ținut până acum pe 4, ca să ieșim din izolare și am venit la 9 dimineața și ni s-a spus să așteptăm ca să intru să recunosc cadavrul. Nu m-au băgat imediat pentru că cel mai probabil și-au dat seama că a fost o greșeală. mi-a zis cineva că poate a fost dat cadavrul la altcineva” a spus Mioara Păuna, soția decedatului, la Antena 3. 

Poliția face cercetări

În cauză au fost declanșate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.  În contextul activităților de cercetare urmează a se stabili situația concretă a trupului neînsuflețit. Urmare informațiilor apărute în mass media, cu privire la o situație înregistrată la o unitate spitalicească din sectorul 1, facem următoarele precizări: prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că a fost anunțat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut elibera.  La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale. Verificările sunt efectuate de Secția 1 Poliție, în vederea stabilirii situației de fapt.

×
Subiecte în articol: Floreasca COVID-19
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close