Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a luat Paracetamol pentru a se feri de coronavirus

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a luat Paracetamol pentru a se feri de coronavirus

Un bărbat de 55 de ani din Neamț riscă să își piardă ambii rinichi după ce a luat un an întreg paracetamol, în speranța că asta îl va feri de coronavirus.

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a luat Paracetamol pentru a se feri de coronavirus
Sursa foto: hepta
de Cristi Georgescu    |    18 Iun 2021   •   14:29

Timp de un an de zile, pacientul de 55 de ani a luat zilnic două medicamente antiinflamatoare pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. A decis singur să facă lucrul acesta, fără să ceară un sfat din partea vreunul medic. 

Miercuri însă, a început să se simtă rău, iar familia lui a sunat la 112. Din cauza stării de sănătate, medicii de pe ambulanță au decis să îl transfere la un spital din Iași. 

Medicul care îl tratează a spus că pacientul va petrece următoarele două săptămâni în spital și că se ia în calcul și opțiunea unui transplant renal. 

Specialiștii spun că paracetamolul nu reprezintă un pericol dacă este folosit timp de 3-4 zile. Însă, pentru un tratament pe termen lung, trebuie cerut sfatului unui medic. 

×
Subiecte în articol: paracetamol
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close