Antena 3 CNN Actualitate O barjă încărcată cu 1000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit un pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia

O barjă încărcată cu 1000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit un pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia

O barjă încărcată cu îngrăşăminte, respectiv 1000 de tone de azot, s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit un pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia.

O barjă încărcată cu 1000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit un pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    05 Ian 2024   •   19:30

Ministerul sârb al Mediului a declarat că barja care s-a scufundat la aproximativ 40 de minute după miezul nopții transporta 1.000 de tone de îngrășământ azotat, adăugând că Agenția pentru Protecția Mediului monitorizează situația de pe Dunăre.

Autoritățile din Croaţia au închis podul și un punct de trecere a frontierei cu Serbia, în timp ce au demarat o anchetă şi cercetează daunele la unul dintre pilonii podului care a fost lovit de navă. Nu au fost raportate răniți în urma accidentului, notează AP.

Nava înregistrată în Germania a pornit din Austria către un port sârbesc de pe Dunăre, la nord de capitala Serbiei, Belgrad.

"Scufundarea unei barje cu 1.000 de tone de îngrășăminte va avea cu siguranță un impact negativ asupra florei și faunei fluviale și, indirect, asupra noastră", a declarat expertul de mediu Dusan Blagojevic pentru televiziunea N1.

Utilizarea excesivă și ineficientă a îngrășămintelor ar putea dăuna producției agricole și ar putea duce la poluarea atmosferică.

×
Subiecte în articol: Dunare Serbia Croatia barja scufundata
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close