Băsescu, atac la Kovesi după ce fiica sa, Ioana, a fost pusă sub învinuire. ”Sacrifică oameni, ca să fie renumită pe funcție. O să țin minte”

de M.Z.    |    23 Sep 2016   •   18:15
Băsescu, atac la Kovesi după ce fiica sa, Ioana, a fost pusă sub învinuire. ”Sacrifică oameni, ca să fie renumită pe funcție. O să țin minte” Foto: Facebook

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că şi-a pus enorm de multe speranţe în Laura Codruţa Kovesi, șefa DNA, însă şi-a arătat caracterul acum, după ce fiica sa Ioana a fost pusă sub învinuire.

”A fost un om tânăr în care mi-am pus enorm de multe speranțe (...) Din păcate, către sfârșitul mandatului meu, doamna Kovesi și-a arătat caracterul. Și eu nu spun că nu ai caracter atunci când cauți sau depistezi corupți, dar nu ai caracter atunci când sacrifici oameni, ca să fii renumită pe funcție”, a spus Traian Băsescu.

”Dacă cineva a crezut că în acest fel mă intimidează a făcut o gravă eroare. Eu nu voi fi adversarul instituțiilor, dar adversarul unor ticăloși care sacrifică oameni ca să se consolideze în poziții numite, voi fi fără rezerve. O să țin minte”, a adăugat Traian Băsescu.

Fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, notarul Ioana Băsescu, este urmărită penal, sub control judiciar, pentru instigare la spălare de bani și abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Citiți și Traian Băsescu, un nou atac la şefa DNA: „Din mine, Kovesi are un adversar. Mi-a distrus toată familia această doamnă pe care am inventat-o”

De asemenea, în același dosar, deputatul Elena Udrea, ”implicată direct în campania unuia dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din 2009”, este acuzată de cinci infracțiuni de spălare de bani.

Potrivit comunicatului, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, şi fostul concubin al acesteia, Giovanni-Mario Francesco, au făcut, în 2010, o excursie în Cuba, folosindu-se de bani pe care i-au obţinut în mod nelegal pentru campania prezidenţială din 2009 de la o companie cu capital majoritar de stat. 

În același dosar, mai sunt sub control judiciar și Elena Udrea, Gheorghe Nastasia (secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, la acea vreme), Victor Tarhon, și Giovanni-Mario Francesco.

Citiți și Traian Băsescu își vede una dintre fiice după gratii și o acuză pe Kovesi de paranoia

”În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni și care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală”, se mai arată în comunicatul DNA.

Mai multe audieri au avut loc joi la DNA, într-un dosar privind sute de mii de euro care ar fi ajuns în campania lui Traian Băsescu din 2009, prin intermediul Elenei Udrea.

Joi dimineață, la DNA au ajuns Ioana Băsescu, Elena Udrea, Dan Andronic, și fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în vremea Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, cel care ar fi dat celebra geantă cu 900.000 de euro.

Citiți și Dosarele care amenință familia Băsescu

Campania lui Băsescu din 2009, anchetată de procurori. Dosarul, disjuns din "Microsoft"

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close