Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre recalcularea pensiilor militare: Guvernul trebuie să respecte hotărârea ÎCCJ

Băsescu, despre recalcularea pensiilor militare: Guvernul trebuie să respecte hotărârea ÎCCJ

Băsescu, despre recalcularea pensiilor militare:  Guvernul trebuie să respecte hotărârea ÎCCJ
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Ian 2011   •   17:35

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că hotărârea ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare "trebuie respectată", informează Mediafax.
   
Aflat la cumpărături, preşedintele a fost întrebat de reporterul unei televiziuni ce părere are despre decizia ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare.

"Nu-i decât o soluţie, să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona", a fost răspunsul dat de şeful statului.

Guvernul nu opreşte recalcularea pensiilor, deşi Curtea Supremă le-a dat dreptate militarilor în rezervă care au contestat pensiile tăiate.

Executivul consideră că instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot merge mai departe cu recalcularea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se îndoieşte de legalitatea hotărârii prin care Guvernul a decis recalcularea pensiilor militarilor. Magistraţii spun că pensionari din armată nu sunt obligaţi să depună cereri de recalculare a pensiei, să ceară sau să depună acte doveditoare privind veniturile realizate.

Cu toate acestea, Guvernul consideră că legea aflată în vigoare trebuie să îşi producă efectele.

Recalcularea pensiilor militarilor a declanşat un scandal imens dupa ce mulţi dintre foştii lucratori din armată s-au trezit cu veniturile diminuate.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate vor participa luni la un marş de protest în Bucureşti.

 



 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close