Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, la întâlnirea cu Victoria Nuland: Sper că micile neînţelegeri nu vor afecta esenţa relaţiilor noastre

Băsescu, la întâlnirea cu Victoria Nuland: Sper că micile neînţelegeri nu vor afecta esenţa relaţiilor noastre

Băsescu, la întâlnirea cu Victoria Nuland: Sper că micile neînţelegeri nu vor afecta esenţa relaţiilor noastre
Sursa foto: Foto: presidency.ro
10 Ian 2014   •   23:50

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul întâlnirii cu asistentul secretarului american de Stat Victoria Nuland, că speră că micile neînţelegeri nu vor afecta esenţa relaţiilor noastre cu SUA şi că este o onoare prezenţa acesteia la Bucureşti.
   
"Mă bucur să vă văd din nou aici, la Bucureşti. Este o onoare să vă avem aici. Trebuie să fiţi obosită după zborul prin Europa (...) E o mare plăcere pentru noi să discutăm problemele pe care le avem", i-a spus preşedintele Traian Băsescu oficialului american, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni, potrivit imaginilor puse la dispoziţie de Administraţia Prezidenţială, informează Mediafax.

 "Şi importanţa alianţei noastre (...)", a spus Victoria Nueland.
   
Preşedintele Traian Băsescu, a menţionat, la rândul său: "Sper că micile neînţelegeri nu vor afecta substanţa relaţiilor dintre ţările noastre".
   
Victoria Nueland a declarat, de asemenea, că se află la Bucureşti pentru a sărbători 10 ani de apartenenţă a României la NATO şi a discuta despre ceea ce s-a făcut împreună şi despre cum se va proceda în continuare.
   
Şeful statului a primit-o vineri seară, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, adjunctul Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al Statelor Unite ale Americii. Întâlnirea a durat aproximativ o oră.
   
Sâmbătă dimineaţă, la ora 9.00, conform programului anunţat de MAE, Nuland se va întâlni cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, urmând ca la ora 9.30 cei doi oficiali să facă scurte declaraţii de presă.
   
De asemenea, oficialul american se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii civile.
  

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close