Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, în război cu Kovesi pentru a-și apăra fratele: Dosarul de șantaj al lui Mircea Băsescu e o înscenare a DNA

Băsescu, în război cu Kovesi pentru a-și apăra fratele: Dosarul de șantaj al lui Mircea Băsescu e o înscenare a DNA

Băsescu, în război cu Kovesi pentru a-și apăra fratele: Dosarul de șantaj al lui Mircea Băsescu e o înscenare a DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Mai 2016   •   10:27

Fostul președinte Traian Băsescu duce mai departe războiul cu DNA şi o atacă din nou pe Laura Codruţa Kovesi. De aceasta data, pentru a-şi apăra fratele, pe Mircea Băsescu.

Fostul preşedinte acuză procurorii DNA că nu au introdus la dosar înregistrări concludente, care ar fi făcut dovada nevinovăţiei lui Mircea Băsescu. 

Acesta a primit, în primă instanţă, o condamnare de patru ani cu executare în dosarul în care a fost trimis in judecată pentru luare de mită de la familia lui Bercea Mondial.

”Studiat dosarul foaie cu foaie, eu am afirmat că este o înscenare, acum nu mai am dubii”, a spus Traian Băsescu, duminică seara, la România TV.

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că procurorii DNA nu au pus la dosarul de şantaj al fratelui său toate înregistrările pe care le deţineau.

”Sunt înregistrări pe care personal nu înțeleg de ce DNA nu le-a avut în dosar. Sunt înregistrări SRI și nu-mi explic de ce aceste înregistrări, din care rezultă ce se întâmplă cu banii familiei Bercea și unde ajungeau la București”, a continuat Traian Băsescu.

Potrivit lui Traian Băsescu, o parte din înregistrări au fost ataşate unui alt dosar, în care preşedintele Tribunalului Olt este acuzată că ar fi luat mită 200.000 de euro de la Bercea Mondial.

Fostul preşedinte susţine că respectivele înregistrări ar dovedi faptul că fratele său este nevinovat. 

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Pe 20 iunie 2015, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Pe 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close