Antena 3 CNN Actualitate Bătăuşa de 14 ani, din Târgu Jiu, s-a întors la şcoală. Cum a fost primită de colectiv

Bătăuşa de 14 ani, din Târgu Jiu, s-a întors la şcoală. Cum a fost primită de colectiv

În urmă cu două zile, în Gorj, o adolescentă de 14 ani a fost reţinută 24 de ore de poliţişti, după ce bătuse şi umilise, împreună cu două colege, o altă elevă, în vârstă de 13 ani. Eliberată, agresoarea s-a întors la şcoală şi a făcut o promisiune.

Bătăuşa de 14 ani, din Târgu Jiu, s-a întors la şcoală. Cum a fost primită de colectiv
Sursa foto: foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    15 Sep 2020   •   17:15

Pe data de 5 septembrie a devenit viral pe pagina de Facebook Stop Bully România un filmuleţ în care trei minore de 12, 13 respectiv 14 ani au bătut cu bestialitate o alta minoră în vârstă de 13 ani, într-un parc din Târgu Jiu. Motivul, o criză de gelozie.

Adolescenta de 14 ani surprinsă în timp ce agresează o fată cu un an mai mică a fost identificată şi reţinută 24 de ore de poliţişti.

Eleva de 14 ani a fost ţinută în arest timp de 24 de ore şi eliberată ulterior. A ratat însă prima zi de şcoală, ocazie pentru dirigintele clasei ei de a-i pregăti pe ceilalţi copii să o accepte din nou în colectiv.

"Îi este foarte teamă de cum o să fie primită de colectiv, de către colegi, de cadrele didactice. În permanenţă spunea mama că îi este teamă şi când iese din casă. Noi suntem aici să o ajutăm, atât pe aceasta cât şi pe victimă să depăşească momentele dificile", spun reprezentanţii şcolii.

Agresoarea îşi regretă faptele

"Regretă în continuare. În continuare nu are explicaţii pentru acţiunea violentă pe care a avut-o faţă de cealaltă minoră. Dar cu ajutorul familiei, ambii părinţi au intrat în concediu pentru a fi aproape de ea, pentru a o ajuta să trecă de această situaţie. A fost un eveniment care nu se va mai repeta sperăm noi, din partea clientei mele", spune avocatul bătăuşei de 14 ani.

Fata agresată a venit şi ea la şcoală

"Victima beneficiază de asemenea de consiliere psihopedagogică de la DGASPC. Deocamdată nu s-au remarcat incidente şi atât agresoarea cât şi victima deocamdată sunt bine primite de către colegi. Toată lumea îşi doreşte ca lucrurile să revină la normal", mai menţionează reprezentantii şcolii.

Potrivit IPJ Gorj părinţii adolescentei agresoare au fost sancţionaţi cu o amendă în valoare de 500 de lei.

×
Subiecte în articol: şcoală bătăușă Târgu Jiu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close