Antena 3 CNN Actualitate Bătrân conectat la aparatul cu oxigen, jefuit de doi tineri din București

Bătrân conectat la aparatul cu oxigen, jefuit de doi tineri din București

Caz incredibil în Capitală. Doi bărbați au intrat peste un bătrân, i-au smuls firul de oxigen care îl ajuta să respire și i-au furat telefonul. Poliţia a început o anchetă.

Bătrân conectat la aparatul cu oxigen, jefuit de doi tineri din București
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Dicu    |    15 Iul 2022   •   16:44

Cei doi bărbați ar fi colaborat pentru a reuşi să intre în casa vârstnicului. Unul dintre ei a rămas afară, de unde a supravegheat cu atenție casa, să nu fie nimeni împrejur. Odată ajuns acolo, a profitat de vârsta înaintată şi de starea de sănătate a acestuia şi l-a jefuit.

Cei doi tineri au fost arestaţi preventiv

Pentru a se asigura că bătrânul nu are niciun fel de reacție, hoţul i-ar fi smuls firul de oxigen care îl ajuta să respire, pentru ca mai apoi să îi poată lua telefonul mobil. După ce şi-a revenit, bătrânul a mers la un vecin care l-a ajutat să denunțe polițiștilor cele întâmplate. După investigațiile efectuate de polițiști, cei doi bărbați cu vârste de 32 de ani, respectiv 35 de ani, au fost reținuti şi audiați, ulterior aceștia fiind arestați preventiv.

Comunicatul transmis de poliţiştii din Capitală

"Joi, 14 iulie a.c., poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar de tâlhărie calificată.

Cercetările au fost declanșate la data de 4 iulie a.c., când polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, prin 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că în locuința sa, din Sectorul 1, a intrat o persoană care i-a smuls telefonul din mână, după care a fugit.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Sector 1, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, au fost identificați doi bărbați, de 32 și 35 de ani, cunoscuți cu preocupări de natură infracțională, bănuiți de comiterea faptei.

În sarcina celor doi s-a stabilit faptul că, la data de 4 iulie a.c., în jurul orei 20.30, bărbatul de 35 de ani, având sprijinul celuilalt (care ar fi supravegheat locuința pentru a nu fi surprinși), ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, apoi, profitând de vârsta acestuia și de faptul că era imobilizat la pat, i-ar fi smuls din mână telefonul mobil, apoi ar fi părăsit locuința.

La data de 14 iulie a.c., a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală.

Cei doi bărbați au fost depistați și conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, au fost reținuți. Ulterior, față de aceștia a fost dispusă măsura arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie"

×
Subiecte în articol: batran jefuit tineri Capitală
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close