Antena 3 CNN Actualitate O bătrână de 84 de ani a ajuns în fața instanței după ce a furat trei pateuri și șase plicuri de cafea | Decizia procurorilor

O bătrână de 84 de ani a ajuns în fața instanței după ce a furat trei pateuri și șase plicuri de cafea | Decizia procurorilor

O femeie de 84 de ani din Alba a ajuns în fața instanței după ce a furat trei pateuri și șase plicuri de cafea dintr-un magazin.

O bătrână de 84 de ani a ajuns în fața instanței după ce a furat trei pateuri și șase plicuri de cafea | Decizia procurorilor
Sursa foto: Gettyimages | RapidEye
de Ioana Mircea    |    08 Mar 2023   •   12:17

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-au trezit cu un caz în care o bătrână de 84 de ani din Alba a fost trimisă în judecată pentru că a furat trei conserve de pateu și șase plicuri de cafea dintr-un magazin.

Prin furtul efectuat, femeia a adus un prejudiciu magazinului de 26,07 lei. În aceste condiții procurorii au cerut renunțarea la urmărirea penală în data de 30 martie 2022. Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea procurorilor.

„Probele administrate în cauză au relevat că, suspecta, în vârstă de 84 ani, la data de 19.10.2022, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla în incinta unui magazin, a luat de pe rafturi trei conserve — pate de gâscă și șase plicuri instant ciocolată La Festa, pe care le-a ascuns în buzunarul de la geacă. Ulterior, suspecta a trecut de casele de marcat fără a achita produsele, fiind oprită la ieșirea din magazin de către agentul de pază.

Citește și: Casă din Alba prădată de hoţi bucată cu bucată cu tot cu acoperiş, fără ca nimeni să observe | Reacţia proprietarei

Judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei, faţă de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit și împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, este precizat în hotărârea instanței.

În document nu se precizează care a fost poziția procesuală a femeii, dar se remarcă faptul că în ultimul an numărul de furturi din magazinele alimentare a crescut.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Poliției Județene Alba susțin că este vorba despre furturi de mică valoare, iar mulți dintre cei surprinși că au sustras alimente susțin că o fac de foame, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Alba Iulia
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close