Antena 3 CNN Actualitate O bătrânică de 81 de ani din Sângeorz-Băi a împletit 40 de perechi de ciorapi de lână pentru pompieri ca să le apere picioarele de frig:”Ne apără tot judeţul de foc. Prin ploaie, prin vânt, prin foc se duc mereu”

O bătrânică de 81 de ani din Sângeorz-Băi a împletit 40 de perechi de ciorapi de lână pentru pompieri ca să le apere picioarele de frig:”Ne apără tot judeţul de foc. Prin ploaie, prin vânt, prin foc se duc mereu”

Sângeorz-Băi a devenit cunoscut opiniei publice prin faptele primarului Traian Ogâgău care şi-a umilit fiica de 14 ani. O bătrânică schimbă registrul şi face oraşul cunoscut printr-un gest care a emoţionat 40 de pompieri prin grija şi bunătatea de care a dat dovadă.

O bătrânică de 81 de ani din Sângeorz-Băi a împletit 40 de perechi de ciorapi de lână pentru pompieri ca să le apere picioarele de frig:”Ne apără tot judeţul de foc. Prin ploaie, prin vânt, prin foc se duc mereu”
Sursa foto: ISU Bistriţa Năsăud
de Claudia Popovici    |    27 Oct 2020   •   23:15

Vasilică, unul din pompierii care au avut parte de atenţia şi grija octogenarei a făcut public gestul ei pe reţelele de socializare, postarea fiind preluată apoi și de cei de la ISU Bistrița-Năsăud şi Ministerul Afacerilor Interne.

Tanti Floarea obisnuieşte să facă asemenea gesturi emoţionante pentru semenii ei

După ce anul trecut, de Crăciun, a împletit ciorapi pentru bătrânii dintr-un cămin din Iaşi, anul acesta şi-a propus să îi apere pe pompieri din Sângeorz-Băi de frig. Ea le-a împletit salvatorilor 40 de perechi de ciorapi de lână cu gândul la misiunile şi condiţiile grele cu care ei se confruntă zilnic.

 ”Ne apără tot judeţul de foc. Prin ploaie, prin vânt, prin foc se duc mereu. Să le apăr picioarele de frig”, spune tanti Floarea despre salvatori.

Gestul bătrânei i-a emoţionat pe pompieri. Vasilică, pompierul pe care tanti Floarea l-a chemat să ia cadoul pentru colegi, îşi aminteşte cu drag momentul.

Dialogul dintre cei doi s-a desfăşurat astfel

Tanti Floarea:  Hai un pic până la mine, copile!

Vasilică pompierul: S-a întâmplat ceva, Lele?

Tanti Floarea: Sunt bine, mamă, dar am avut ceva treabă. Să vă fac ciorapii ăștia de lână, sunt 40 de perechi, câte una pentru fiecare dintre voi. Din iulie m-am apucat de ei.

Vasilică pompierul: Din iulie?

Tanti Floarea: Da, mamă! Vine iarna și tare vă vor prinde bine. Să știi că de la picioare te ia frigul și n-aș vrea să vă betejiți! Măcar cu atât să vă pot ajuta.

Vasilică pompierul: De asta nu te-am mai văzut prin curte, i-a spus pompierul vizibil emoționat. Noi ce putem face pentru dumneata?

Tanti Floarea: Să aveți grijă de voi, mamă, și să ajutați oamenii. Dacă vă știu bine pe toți, asta îmi dă puterea să vă mai fac și la anul. Să vă dea Dumnezeu sănătate că ne apărați de foc și de necazuri!

Ea este Lelea Floarea, o femeie de 81 de ani din Sângeorz-Băi. A avut o problemă la un șold, acum șase ani s-a și operat, dar tot se mișcă foarte greu.

Însă asta nu o împiedică, atât cât poate, să ajute.

De fapt, așa a fost de când se știe... mereu cu gândul la ceilalți!

Uitându-ne la această poză, nu putem spune decât un singur lucru: CE OM MINUNAT”, încheie postarea pompierul Vasilică mândru de Lelea Floarea.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sângeorz-Băi pompieri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close