Antena 3 CNN Actualitate Bearflix, terapie curată din natură. Aventurile online ale urșilor din Munții Hășmaș

Bearflix, terapie curată din natură. Aventurile online ale urșilor din Munții Hășmaș

Iubitorii de animale pot urmări acum online aventura ursuleților din orfelinatul din Munții Hășmaș. Bearflix  este o platformă de streaming inițiată și coordonată de WWF-România, care prezintă viața de zi cu zi a ursuleților salvați și îngrijiți acum în orfelinat. 

Bearflix, terapie curată din natură. Aventurile online ale urșilor din Munții Hășmaș
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    13 Aug 2020   •   18:45

Filmulețele prezintă programul de reabilitare, cum ajung ursulații orfani, cu ce se hrănesc, care sunt provocările lor și prin ce etape sunt nevoiți să treacă până să ajungă din nou în sălbăticie. Platforma poate fi accestată gratuit de oricine dar cei care vor să ajute ursuleții pot dona 5,10 sau 20 de euro, devenind astfel părinți adoptivi de la distanță.

Scopul salvării ursuleților este de a îi integra din nou în sălbăticie

Coordonatorul proiectului, Alina Moldovan, a vorbit la „Eroul zilei” despre paltforma de streaming inedită: „Această idee a venit  din nevoia de a susține financiar orfelinatul. A fost un insight bun și această perioadă în care oamenii petrec foarte mult timp în casă și vizionează foarte mult conținut video. Am lucrat cu o echipă de freelenceri și a fost un pas simplu de la consumul de video din ultima vreme la Bearflix”.

„Scopul salvării ursuleților este să îi integrăm din nou în sălbăticiw. Capacitatea orfelinatului este de 10 ursuleți dar în fiecare an se depășește capacitatea. Acum avem 18 ursuleți. Ei trebuie să stea împreună, să învețe cum să se readapteze în sălbăticie. Împreună învață cum să se readapteze”, a mai spus coordonatorul proiectului la Antena3.

Contactul cu omul, limitat pe cât posibil 

„Nu permitem vizitele și locația este ținută secret tocmai din acest punct de vedere. Sunt doar 2 persoane care îi îngrijesc. Pădurarii și vânătorii știu de existența ursuleților. Când ajung prima oară în orfelinat, ursuleții stau închiși întâi de toate într-o căsuță bârlog, ca să se acomodeze”.

„Sunt îngrijiți medical dacă este nevoie iar încet încet revin în natură, ies la explorat. Ursuleții sunt hrăniți cu drone pentru a nu avea contact cu omul, iar camerele sunt ascunse. Acolo la fața locului sunt doar doi oameni”, a mai spus Alina Moldovan. 

Bearflix, terapie curată din natură. Aventurile online ale urșilor din Munții Hășmaș

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei Bearflix ursuleți
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close