Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Rancea, fostul manager al Operei din Iași, a contestat în instanță controlul judiciar

Beatrice Rancea, fostul manager al Operei din Iași, a contestat în instanță controlul judiciar

Beatrice Rancea, suspendată din funcția de director al Operei Naționale Române din Iași, a contestat în instanță controlul judiciar sub care a fost plasată de anchetatori. Fosta șefa de la ONRI speră ca judecătorii Tribunalului Iași să îi înlăture unele obligații impuse de procurori, aceasta axandu-se doar pe dispoziţiile referitoare la domiciliu.

Beatrice Rancea, fostul manager al Operei din Iași, a contestat în instanță controlul judiciar
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Mar 2021   •   18:08

Managerul suspendat al Operei Naţionale Române Iaşi va afla luni dacă poate părăsi oraşul. Magistraţii Tribunalului vor analiza plângerea depusă de Beatrice Rancea împotriva măsurii de control judiciar dispusă de către procurorii DIICOT.

Beatrice Rancea a venit astazi la Tribunal sperand intr o decizie a judecatorilor care sa-i fie favorabila. Aceasta a aflat ca pronuntarea pe contestatia depusa miercuri, s-a amanat pana luni. Intrebata de reporterul nostru cum comenteaza acuzatiile care i se aduc, aceasta nu a dorit sa faca niciun comentariu.

Beatrice Rancea este anchetată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Si este acuzata de un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Nume grele în dosarul fraudei de la Opera din Iași. Ce vedete au furat alături de Beatrice Rancea

După ce mascații au descins la Opera din Iași, iar directoarea Beatrice Rancea a ajuns sub control judiciar, noi nume grele ies la iveală în dosarul fraudei cu fonduri de la ministerul Culturii.

Beatrice Rancea, alături de alte 10 persoane au fost vizate de ancheta procurorilor DIICOT -  angajați ai Operei Naționale Iași și ai Operei Naționale București, dar și colaboratori externi. 

Printre numele din dosar se află și cel al designerului Doina Levintza, la firma căreia au avut loc, luni, percheziții, potrivit surselor judiciare. Oamenii legii au verificat contractul încheiat cu Beatrice Rancea, în vremea când era director interimar la ONB.

Levintza a asigurat cel puțin teoretic costumele pentru Galele Operei Române din 2018 şi 2019 precum și pentru spectacolul ”Cenuşăreasa”. Anchetatorii au acuzat însă că deși a primit banii, costumele nu ar fi ajuns niciodată la Operă. 

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close